2012-10-04 16:19:02
Φωτογραφία για Διαφωνεί η Τράπεζα Κύπρου με τις προτάσεις της Τρόικας για τραπεζικό τομέα
Τη διαφωνία της Τράπεζας Κύπρου με τις προτάσεις της Τρόικας για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συγκροτήματος Ανδρέας Αρτέμη.

Ειδικότερα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Αρτέμη είπε ότι η Τράπεζα διαφωνεί με την πρόταση της Τρόικας για αύξηση του δείκτη ίδιων βασικών κεφαλαίων από το 8% στο 10% όπου και θα πρέπει διατηρηθεί για όλη τη διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής που θα συμφωνηθεί μεταξύ της Τρόικα και της Κύπρου.

Ο κ. Αρτέμη διατύπωσε παράλληλα τη διαφωνία του και με τη πρόταση της Τρόικας για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε σε διάστημα ενάμισι χρόνου να κατάσχονται και να εκποιούνται περιουσίες που έχουν δοθεί ως εγγύηση σε δάνεια. Η πρόταση αυτή έγινε προκειμένου να περιοριστούν τα κίνητρα "εσκεμμένης χρεοκοπίας" (strategic default).

Υπενθυμίζεται ότι τη διαφωνία του με αυτές τις πρόνοιες είχε εκφράσει πρόσφατα και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός.

Σε σχέση με το κεφαλαιακό έλλειμμα της Τράπεζας, ο κ. Αρτέμη υπέδειξε ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες του Συγκροτήματος θα διαφανούν με την ολοκλήρωση του διαγνωστικού ελέγχου από την εταιρεία Pimco.

alithia.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ