2012-10-04 09:05:55
Φωτογραφία για ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Συγκέντρωση στις 12 στο Υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα, αντιδρώντας στις θεσμικές αλλαγές, στον τρόπο της διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού και τις επαπειλούμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει πανεργατικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών.

Χθες, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των ελευθέρων επαγγελματιών, πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί νέα γενική απεργία στις 17 ή στις 18 Οκτωβρίου.

Πάντως όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, καμία διάθεση συμβιβασμού από την τρόικα σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, παρά τη σθεναρή αντίσταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Το Βήμα'', η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013 και να απολυθούν το 2014.

Ειδικότερα, το χάσμα απόψεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης φαίνεται να κλείνει με την λύση της διαθεσιμότητας για 15.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα παίρνουν το 75% της αμοιβής τους για το 2013 και θα απολυθούν το 2014.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι απολύσεις θα γίνουν από τους φορείς και τις υπηρεσίες που θα κλείσουν. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και ήδη συντάσσεται ο κατάλογος για τους φορείς που θα κλείσουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκη. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να επισπευσθεί η διαδικασία των καταργήσεων-συγχωνεύσεων, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στην τρόικα, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα.

Επισήμως στη συνάντηση των δύο υπουργών εξετάστηκαν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη διοικητική μεταρρύθμιση, ωστόσο -αν και διαψεύσθηκε- τέθηκε επί τάπητος το πιεστικό αίτημα της τρόικας για απολύσεις.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς να συμφωνήσουν στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα αναιρεί τις μειώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου και θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 750 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγεία.

Επίσης, συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Βράζει» (πάλι) το ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Βράζει» (πάλι) το ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ