2012-10-04 09:01:02
Φωτογραφία για Το Σάββατο η ετυμηγορία για τον μπάτλερ του Πάπα
Η ετυμηγορία στη δίκη του πρώην μπάτλερ του πάπα, του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε εκατοντάδες έγγραφα στα διαμερίσματα του Βενέδικτου 16ου, θα ανακοινωθεί το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ο ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι. "Το κατηγορητήριο, η ακροαματική διαδικασία, οι απαντήσεις των μερών και η απολογία του κατηγορουμένου" θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, δήλωσε ο ιερέας Λομπάρντι. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για διαβουλεύσεις και θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία. Ο Γκαμπριέλε κινδυνεύει με φυλάκιση ως τεσσάρων ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός κατέθεσε πως πάνω από χίλια "έγγραφα ενδιαφέροντος", ένα μέρος των οποίων απευθυνόταν στον πάπα Βενέδικτο 16ο ή ήταν υπογραμμένο απ' αυτόν, κατασχέθηκαν στην κατοικία του Γκαμπριέλε στο Βατικανό κατά τη σύλληψή του το Μάιο.

"Βρέθηκαν πάνω από χίλια έγγραφα ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ή φωτοτυπίες" κατά την έρευνα στις 23 Μαΐου. Ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα διάφορα χαρτιά, στην κατοικία του Γκαμπριέλε, δήλωσε ο επιθεωρητής Σιλβάνο Κάρλι, ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατέθεσαν κατά την τρίτη ημέρα της δίκης του μπάτλερ.


Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο Γκαμπριέλε είχε επίσης στην κατοχή του έγγραφα που έφεραν την ένδειξη "προς καταστροφή". Είπαν ακόμη πως η κλοπή των εγγράφων έθεσε σε κίνδυνο μερικές επιχειρήσεις του Βατικανού και ότι ο Γκαμπριέλε είχε τυπώσει οδηγίες για το πώς να κρύβει αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών και να χρησιμοποιεί με μυστικότητα κινητά τηλέφωνα
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ