2012-10-03 22:48:49
Φωτογραφία για Στόχους στη Συρία βομβάρδισαν οι Τούρκοι
ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Τουρκία βομβάρδισε στόχους εντός του συριακού εδάφους σε αντίποινα για την επίθεση με όλμους που προέρχονταν από τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο μιας πενταμελούς οικογένειας σε τουρκική παραμεθόριο κοινότητα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού... Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί μία άμεση απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας, οι οποίες βομβάρδισαν κατά μήκος της μεθορίου στόχους που είχαν εντοπισθεί από τα ραντάρ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού με στενούς συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ενώ άλλη μια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν.

Από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις δεν έγινε γνωστό αν υπάρχουν θύματα.


Οπως εξήγησε ο δήμαρχος της τουρκικής κωμόπολης Ακτσάκαλε, από την οβίδα που έπεσε νωρίτερα στην περιοχή και η οποία προήλθε από το συριακό έδαφος, χτυπήθηκε μια κατοικία, γι' αυτό και ο απολογισμός είναι τραγικός. Μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμπντουλχακίμ Αϊχάν σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο CNN-Türk.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τη Συρία», τόνισε, σημειώνοντας ότι η περιοχή αυτή πλήττεται συχνά τις τελευταίες δέκα ημέρες από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που ρίχνονται κατά τις σποραδικές μάχες ανάμεσα στον συριακό τακτικό στρατό και τους αντάρτες γύρω από το συριακό μεθοριακό πέρασμα Ταλ Αλ Αμπιάντ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι είναι το πιο σοβαρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί στη μεθόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους Φάντομ από συριακό πύραυλο τον περασμένο Ιούνιο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63719558 
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ