2012-10-02 10:48:03
Φωτογραφία για Ξεκινά το πρόγραμμα «Κατ´οίκον φροντίδα Συνταξιούχων»
Από τις 15 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Κατ´οίκον φροντίδα Συνταξιούχων».

Το Πρόγραμμα καλύπτει τους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας ασφάλισης της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας, με σκοπό την κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, οικιακή βοήθεια καθώς και διευκόλυνση για την συμμετοχή των ηλικιωμένων σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δραστηριότητες.

Που θα κατατεθούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές στα στα κατά τόπους Υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τις 15/10/2012 ενώ με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν και άλλα σημεία για την υποβολή των αιτήσεων (π.χ ανταποκριτές του ΟΓΑ, ΚΕΠ κ.λ.π).

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών αναφέρονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (ika.gr).
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ