2012-10-01 18:22:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 52η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λευκωσία τιμήθηκε η 52η επέτειος από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην παρέλαση, τον χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε... ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, μαζί με τους υπουργούς 'Αμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας, Δημήτρη Ηλιάδη και Πάνο Παναγιωτόπουλο, πήραν μέρος μηχανοκίνητα, τεθωρακισμένα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής 'Αμυνας.

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων, που παρουσιάστηκαν στην παρέλαση, ήταν και το τελευταίο απόκτημα της Εθνικής Φρουράς, τα ελικόπτερα «ΜΙ 35».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με πολιτικά μέσα για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η επέτειος της ανεξαρτησίας «είναι κοινή γιορτή, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα».

Ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας για την παρουσία του στην παρέλαση, αλλά και την Ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για την αμέριστη, καθημερινή στήριξη σε όλους τους τομείς της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αγώνα που διεξάγει.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ