2012-10-01 07:15:17
Φωτογραφία για ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ''ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ'' ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
«Κραχ» στα νοικοκυριά με μικρά και μεσαία εισοδήματα προκαλεί το φορο-«τσουνάμι» σε συνδυασμό με την ακρίβεια. Οι νέοι φόροι που επιβάλλονται με σκοπό την συγκέντρωση των 3 δισ. ευρώ που αναζητά η τρόικα, υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνουν τον χρόνο έως και με 1.400 ευρώ περισσότερα τη μεσαία τάξη, που ενώ έχει ήδη δει την αγοραστική της δύναμη να μειώνεται, δεν βλέπει να πέφτουν οι τιμές ούτε σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ενδεικτικά, νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές. Η πρώτη ανατίμηση έκανε ήδη την εμφάνισή της στα άλευρα. Οι αρτοποιοί παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες καταλόγους αυξημένους κατά 12% με 15%, ενώ κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι αυξήσεις που θα περάσουν από τον Οκτώβριο στα ράφια θα είναι της τάξης του 5% μεσοσταθμικά σε κρέας, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά και σπορέλαια.

Ανατιμήσεις αναμενεται να δημιουργήσουν και οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών και των σιτηρών παγκοσμίως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Την ίδια ώρα, τα τσιγάρα θα κοστίζουν 20 λεπτά παραπάνω με την αύξηση των έμμεσων φόρων, περίπου 30 λεπτά ακριβότερο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης με την εξίσωση του ειδικού φόρου, ενώ έρχεται και το χαράτσι της ΔΕΗ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ