2012-09-27 15:59:04
Φωτογραφία για Στάση εργασίας στο μετρό της Λισαβόνας για τις περικοπές των μισθών
Το μετρό της Λισαβόνας παρέλυσε σήμερα το πρωί από στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και τις περικοπές των μισθών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας. Όλοι οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν το πρωί και επρόκειτο ν΄ανοίξουν πάλι γύρω στις 09:30 ώρα Γκρίνουιτς (12:30 ώρα Ελλάδας), αναφέρει ανακοίνωση της διεύθυνσης του μετρό της Λισαβόνας.

"Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη δημόσια επιχείρηση μεταφορών και για να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση που θα φέρει αύξηση των κομίστρων και μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών", δήλωσε η Αναμπέλα Καρβαλέιρα, στέλεχος της Ομοσπονδίας των συνδικάτων μεταφορών και επικοινωνιών (FECTRANS). "Επίσης αγωνιζόμαστε κατά της κλοπής των αποδοχών μας", πρόσθεσε.

Η πορτογαλική κυβέρνηση μελετά νέες αυξήσεις φόρων για να αντικαταστήσει μέτρα λιτότητας, τα οποία προέβλεπαν κυρίως σημαντική αύξηση των κοινωνικών εισφορών των εργαζομένων. Εκτός από το μετρό της Λισαβόνας, το οποίο είχε ήδη πληγεί, τον Μάιο, από πολλές στάσεις εργασίας, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε διαφόρους τομείς κατά των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα οι διεθνείς δανειστές.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ