2012-09-27 10:21:03
Φωτογραφία για Πρόεδρος Χριστόφιας – Εκφράζει απογοήτευση για το αδιέξοδο
Την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο που παρατηρείται στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού λόγω της έλλειψης συνεργασίας εκ μέρους της Τουρκίας και της τ/κ πλευράς, καθώς και της απροθυμίας τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επαναβεβαιώνοντας την ετοιμότητά του συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά μέχρι και το τέλος της θητείας του. Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση των επαφών του στην έδρα του ΟΗΕ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν η οποία, όπως είπε, ήταν αποχαιρετιστήρια. Διαβάστε περισσότερα.

«Εξέφρασα την απογοήτευσή μου για το παρόν αδιέξοδο λόγω της έλλειψης συνεργασίας εκ μέρους της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας και της απροθυμίας τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε στην εναρκτήρια δήλωσή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Όπως είπε, «δυστυχώς ο κ. Έρογλου αρνείται να επιβεβαιώσει τις συγκλίσεις που πετύχαμε με τον (προκάτοχό του) κ. Ταλάτ και θέτει προωθημένες θέσεις οι οποίες δεν είναι συμβατές με τη συμφωνημένη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και είναι ευθυγραμμισμένες με το δικό του όραμα δύο κρατών».

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ