2012-09-27 04:08:03
Φωτογραφία για BBC: Η ελληνική οργή
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική του BBC είναι η απεργία στην Ελλάδα. Το βρετανικό δίκτυο δημοσιεύει και άρθρο του ανταποκριτή του... στην Ευρώπη Gavin Hewitt ο οποίος αναφέρεται στην οργή των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας. «Μία γενική απεργία πραγματοποιείται στην Ελλάδα και ακολουθεί ένα γνώριμο σχέδιο. Οι Έλληνες μένουν μακριά από τους δρόμους στη ζέστη του καλοκαιριού και συνεχίζουν τις διαδηλώσεις το φθινόπωρο» γράφει ο Gavin Hewitt.

«Αυτή η απεργία έχει σημασία, επειδή είναι η πρώτη από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον Ιούνιο. Τη διοργάνωσαν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα, και θα δοκιμάσει τις διαθέσεις της χώρας. Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί» σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC, που αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

«Όλες οι πλευρές βρίσκονται κάτω από πίεση. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο κ. Σαμαράς είναι εύθραυστος. Αν καταρρεύσει μπροστά στη λαϊκή οργή αυτό θα ανοίξει το δρόμο για νέες εκλογές. Ο πιθανότερος νικητής θα είναι το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει υποσχεθεί να σκίσει το μνημόνιο» υπογραμμίζει ο Gavin Hewitt.


Στη συνέχεια αναρωτιέται τι πραγματικά θα συμβεί εάν αν ο ελληνικός λαός δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί και άλλη λιτότητα. «Μια τελευταία παρατήρηση: η Ελλάδα είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 20% σε πέντε χρόνια. Το 2013 αυτός ο αριθμός θα έχει φτάσει στο 25%. Αυτοί είναι αριθμοί που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, έχουμε να τους δούμε από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης» κατέληξε ο ανταποκριτής του BBC.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ