2012-09-27 03:43:03
Φωτογραφία για Για παράνομο πλουτισμό κατηγορείται ο Τζούλιους Μαλέμα
Ο Τζούλιους Μαλέμα, πρώην ηγέτη της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Μαλέμα του κόμματος Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) έχει καταστεί ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της κυβέρνησης του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.

Τόσο ο ίδιος όσο και υποστηρικτές του, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατήγγειλαν ότι η δίκη αυτή είναι μια συνομωσία του Ζούμα εναντίον του.

Στη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου της Πολοκουάνε, πρωτεύουσας της επαρχίας Λιμπόπο, απαγγέλθηκαν εναντίον του Μαλέμα, 31 ετών, κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

«Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.


Ο Μαλέμα αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 10.000 ραντ (περίπου 1.000 ευρώ), ενώ αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Η υπόθεση αφορά μερικά εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος τα οποία προορίζονταν για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της επαρχίας Λιμπόμο, πολλά από τα οποία φέρεται να κατέληξαν στις τσέπες του Μαλέμα, ο οποίος αποπέμφθηκε τον Απρίλιο από την ηγεσία της νεολαίας του ANC.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με αυτά τα χρήματα ο Μαλέμα αγόρασε μια αγροτική έκταση αξίας 3,9 εκατομμυρίων ραντ (370.000 ευρώ) και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Η δίκη του Μαλέμα, που υποστηρίζει τους απεργούς μεταλλωρύχους της Νότιας Αφρικής και τάσσεται υπέρ της εθνικοποίησης των ορυχείων, θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές που έχουν πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική μετά το τέλος του Απαρτχάιντ.

Υποστηρικτές του Μαλέμα ισχυρίζονται ότι η δίκη αυτή έχει στόχο να τον εμποδίσει να θέσει υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές του ANC τον Δεκέμβριο, οπότε ο Ζούμα, νυν πρόεδρος του κόμματος, επιθυμεί να επανεκλεγεί.

Ο ίδιος ο Μαλέμα δήλωσε ότι δεν τον πτοεί η δίωξη και ότι «θα συνεχίσει να μάχεται για την οικονομική ελευθερία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ