2012-09-23 22:06:04
Φωτογραφία για Ο ρατσισμός και η βία δεν έχουνε κανέναν συμπαραστάτη στην Ευρώπη»
Για τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά μεταναστών και την ανάγκη διατήρησης των ρευμάτων αλληλεγύης από την Ευρώπη μίλησαν σε συνέντευξη τους στον Αχελώο tv οι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και Σπύρος Δανέλλης.

Το θέμα της κοινωνικής συνοχής στις σημερινές δύσκολες εποχές είναι ύψιστης προτεραιότητας τόνισε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ.Νίκος Χρυσόγελος: «Το πρόβλημα μας δεν λύνεται με μπουνιές και κλωτσιές, το σημαντικό είναι να το εντοπίσουμε στην ρίζα τα πρόβλημα και να μην θυματοποιούμε τριτογενείς παράγοντες.

Στην Ευρώπη είχαμε κάποια μεγάλα ρεύματα που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, αν όμως το μόνο που έχουμε να δείξουμε ως πρόταση στην Ευρώπη είναι ο ρατσισμός και η βία τότε δεν θα έχουμε κανέναν συμπαραστάτη στην Ευρώπη», ανέφερε.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Σπύρος Δαννέλης στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε: «Λουστήκαμε ότι θέλαμε να αποφύγουμε, σαν λαός έχουμε περάσει δύσκολα, και πάντα είχαμε αποστροφή προς τα ρατσιστικά φαινόμενα, σήμερα έχουμε το μεγαλύτερο νεοναζιστικό κόμμα από το σύνολο της Ευρωπαικής πραγματικότητας, το οποίο εκμεταλλευόμενο την δύσκολη εποχή που περνάει η χώρα μας αντικαθιστά με το έτσι θέλω τις Αρχές μετατρέποντας την Ελλάδα σε ζούγκλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι , σήμερα συμβαίνει με τους ξένους, αύριο θα έρθει η σειρά μας».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ευρώπη βοηθά, αλλά...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ευρώπη βοηθά, αλλά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ