2012-09-22 10:33:28
Φωτογραφία για Έξι ομογενείς μεταξύ των Αμερικανών κροίσων
Με προσωπική περιουσία αξίας 66 δισ. δολαρίων, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για 19η χρονιά. Τον τελευταίο χρόνο η περιουσία του αυξήθηκε  κατά 7 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή στη λίστα Forbes για τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς φιγουράρουν και τα ονόματα έξι Ελλήνων.

Η λίστα Forbes δεν είχε αλλαγές εφέτος στην πρώτη πεντάδα. Στη 2η θέση παρέμεινε ο Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία 46 δισ. δολ. Τον ακολουθεί ο Λάρι Έλισον της Oracle, με 41 δισ. δολάρια. Στην πλευρά των «απωλειών», εκτός από τον Τζορτζ Σόρος που έπεσε από τη 10η στη 12η θέση, ιδιαίτερα μεγάλη «πτώση» είχε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από τη 14η στην 36η θέση, μετά την απογοητευτική εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο.

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί αύξησαν την περιουσία τους κατά 13% ή 1,7 τρισ. δολάρια. Ως τάξη μεγέθους, αυτό αντιστοιχεί στο 1/8 της αμερικανικής οικονομίας
. Η μέση περιουσία των «400» είναι 4,2 δισ. δολάρια. Μεταξύ τους φιγουράρουν έξι ομογενείς, με περιουσία η οποία ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια, στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην 132η θέση είναι ο καταγόμενος από τη Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη 239η θέση είναι ο Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρίας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη 250ή θέση βρίσκεται ο Μάικλ Τζαχάρης, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Τζορτζ Αργυρός. Τελευταίος είναι ο 66χρονος Ντιν Μητρόπουλος, από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, στην 360ή θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ