2012-09-22 10:05:05
Φωτογραφία για Απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικηγόροι της Αθήνας οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς «τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό», τονίζοντας «τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα».

Από τον ΔΣΑ έγινε γνωστό ότι άδειες εξαίρεσης από την αποχή στις 26/9 θα δίδονται στις εξής περιπτώσεις: 1) Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης, 2) παραγραφές, 3) προθεσμίες και 4) αναστολές πλειστηριασμών, προσωρινές διαταγές. Αντίθετα, η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη-αντίκρουση επιτρέπεται χωρίς άδεια.

Στήριξη σε δικαστικούς

Τη στήριξή του στα αιτήματα των δικαστικών λειτουργών για την αποφυγή περαιτέρω περικοπών στις αποδοχές τους, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Παράλληλα, οι Αθηναίοι δικηγόροι επισημαίνουν την αναγκαιότητα «της προσεκτικής μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστικών λειτουργών, για προφανείς λόγους και με τρόπο αντάξιο του λειτουργήματος που επιτελούν, πολλώ δε μάλλον ενόψει και της ρητής συνταγματικής αναγνώρισης και κατοχύρωσής της διά του άρθρου 88 του Συντάγματος».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ