2012-09-22 10:04:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Νέα καταγγελία για την φάμπρικα στο Κάστρο Ρίου - Νεόνυμφοι καταφεύγουν στο Υπουργείο Πολιτισμού
Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την υπόθεση να περάσει… έτσι είναι αρκετοί από τους νεόνυμφους που επέλεξαν φέτος το γραφικό εκκλησάκι στο Κάστρο του Ρίου για να παντρευτούν. Το γεγονός ότι τους ζητήθηκε από κάθε φύλακα ποσό… 70 ευρώ για την κάλυψη υπερωριών, όπως τους ειπώθηκε, έχει εξοργίσει κάποιους από αυτούς οι οποίοι, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ήδη απευθύνθηκαν παραπονούμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ κάποιοι άλλοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη ψηλότερα, καταγγέλλοντας εγγράφως την πρακτική των φυλάκων στο Υπουργείο Πολιτισμού Το θέμα έχει αναδειχθεί ήδη από το thebest.gr ύστερα από σχετικές καταγγελίες που είχαν προηγηθεί. Αναγνώστης μας, προ ημερών, είχε αναφέρει: «Πρόσφατα παντρεύτηκα στο Κάστρο του Ρίου και οι φύλακες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ζήτησαν 70 Ευρώ χωρίς απόδειξη και αυτό επειδή ήταν νωρίτερα και άλλο μυστήριο ενώ αν δεν είναι, πληρώνεις 100 Ευρώ. Η δικαιολογία γι’ αυτό το χρηματικό ποσό είναι ότι το ωράριό τους λήγει στις 15:30 οπότε και έπρεπε να τους πληρώσουμε εμείς τις υπερωρίες τους
. Το οποίο είναι αποδεκτό άλλα τα λεφτά θα έπρεπε να τα πάρει η Αρχαιολογική Υπηρεσία που θα κόψει απόδειξη και όχι να πάνε στην τσέπη ενός κυκλώματος. Και το καλύτερο σε όλη την υπόθεση είναι ότι το επίσημο χαρτί που μας έδωσαν για να δηλώσουμε τα δυο αυτοκίνητα που επιτρεπόταν να μπουν μέσα στο χώρο έγραφε ότι οι φύλακες θα παρευρίσκονται εκεί μια (1) ώρα πριν και μια (1) ώρα μετά τη λήξη του μυστηρίου, κάτι το οποίο δεν έγινε. Μετά από μισή ώρα από τη τέλεση του μυστηρίου οι φύλακες μας έδιωξαν από το χώρο κλείνοντας όλα τα φώτα του αρχαιολογικού χώρου. Είναι δύσκολοι καιροί για όλους μας αλλά είναι και καιρός που θα πρέπει να κάνουμε κάτι τουλάχιστον να εξαλείψουμε τέτοια φαινόμενα. ( Δεν νομίζω κανένας από εσάς να κερδίζει μέσα σε 1/2 ώρα 70ε)».

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ζευγάρι που τέλεσε τον γάμο του τον Αύγουστο στο εκκλησάκι του Κάστρου Ρίου είναι αποφασισμένο να καταγγείλει το γεγονός στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και σε άλλα δικαιοδοτικά όργανα της Πολιτείας. «Αν βγάζουν 70 ευρώ για κάθε μυστήριο, πόσα βγάζουν όταν στο εκκλησάκι γίνονται τρείς ή και παραπάνω γάμοι;», ήταν η ερώτηση τους. Το θέμα από ότι φαίνεται θα έχει συνέχεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ