2012-09-22 09:46:04
Φωτογραφία για Διαδηλώσεις υπέρ του Μωάμεθ σε Βρετανία και Γερμανία
Περίπου εκατό άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στο Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσίευση σκίτσων... του προφήτη Μωάμεθ στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Το κτίριο της πρεσβείας είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς αλλά οι διαδηλωτές παρέμειναν στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Στην περιοχή είχαν σπεύσει και πολλά περιπολικά για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, με τους άνδρες μπροστά και περίπου 25 γυναίκες, ντυμένες με μπούρκα, από πίσω.

Η δημοσίευση των αμφιλεγόμενων σκίτσων του Μωάμεθ, μεταξύ των οποίων και δύο που εικονίζουν τον προφήτη γυμνό, έχει προκαλέσει μια σειρά από διαδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε απόψε ότι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία των γαλλικών συμφερόντων σε ορισμένες χώρες θα παραταθούν αύριο και την Κυριακή.


Αντίστοιχες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σήμερα και στη Γερμανία. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Φράιμπουργκ και το Μίνστερ κατά της ερασιτεχνικής αντιισλαμικης ταινίας που, όπως υποστηρίζουν, προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Στο Φράιμπουργκ, σχεδόν 800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα "Αγαπώ τον προφήτη".

Άλλες διαδηλώσεις έγιναν αργά το απόγευμα στο Μίνστερ και το Ανόβερο ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένες δύο κινητοποιήσεις, στην Καρλσρούη και το Ντόρτμουντ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ