2012-09-22 01:59:03
Φωτογραφία για Διεθνές συνέδριο στο Ρέθυμνο με θέμα «Διακυβέρνηση για μια βιώσιμη ανάπτυξη»
Διεθνής συνάντηση για το κρίσιμο θέμα των σχέσεων μεταξύ διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης οργανώνεται στο Ρέθυμνο. Η συνάντηση – με θέμα «Διακυβέρνηση για μια βιώσιμη ανάπτυξη» - διοργανώνεται από στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με συντονιστή τον Καθηγητή Κώστα Α. Λάβδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Δήμο Ρεθύμνης, το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, και τα ακόλουθα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: το University of Lodz (Πολωνία), το University of Westminster (Ηνωμένο Βασίλειο), το University of Applied Management (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας) και το Graduate Institute for food, animal health, agricultural and environmental sciences-VetAgro Sup (Γαλλία).

Η διεθνής συνάντηση (που θα διαρκέσει τρεις ημέρες) θα ολοκληρωθεί με συνέδριο που θα είναι ανοικτό στο κοινό και θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στο Σπίτι του Πολιτισμού
. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Λιονή, ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Κώστας Α. Λάβδας. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν: Ο Δρ Παναγιώτης Καρκατσούλης, Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, η Καθηγήτρια Zofia Wysokinska, Αντιπρύτανις στο University of Lodz, ο Καθηγητής Christian Werner, Πρύτανης στο University of Applied Management, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστος Λιονής και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου ελπίζουν ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες καθηγητών και ερευνητών οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών, όπως η Πολιτική Επιστήμη και Διακυβέρνηση, οι Περιβαλλοντικές Σπουδές, η Οικολογία, η Κοινωνική Ιατρική, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Διατροφολογία, η Αστική Ανάπτυξη κ. ά. θα βοηθήσουν στην ανάλυση των εξελίξεων, των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών για το μέλλον πάνω στις σχέσεις διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το νέο κοινό Ευρωπαϊκό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο σχεδιάστηκε από τα πέντε προαναφερόμενα ιδρύματα, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ