2012-09-21 22:22:04
Φωτογραφία για Σε ένα κτήριο θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Επισκευή – ενίσχυση του κτιρίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Πειραιώς 64) για τη στέγαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – Α’ Φάση». Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης είναι 1,5 έτος.

Η σύμβαση αυτή αφορά το ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επί της οδού Πειραιώς 64 (Πλατεία Κουμουνδούρου), το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1952.

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και 8 ορόφους (συνολικής επιφανείας περίπου 15.000 τ.μ.) καθώς και 2 υπόγεια (συνολικής επιφανείας περίπου 2.700 τ.μ.).

Το συνολικό έργο για τη στέγαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο κτίριο της οδού Πειραιώς 64 θα εκτελεστεί σε 2 φάσεις:

Α) Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την εκτεταμένη στατική ενίσχυση του φέροντος οργανισμού κτιρίου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις αντισεισμικότητας και θα εκτελεστεί με την υπογραφείσα σύμβαση.

Β) Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τις απαραίτητες αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης.


Ο προϋπολογισμός της Α’ φάσης του έργου είναι 5.700.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Ο προϋπολογισμός της Β’ φάσης του έργου εκτιμάται σε 25.000.000,00 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Με την ολοκλήρωση του έργου, το σύνολο των υπηρεσιών της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που σήμερα στεγάζονται σε διάσπαρτα ιδιόκτητα και μισθωμένα ακίνητα (για τα οποία καταβάλλει σημαντικά μισθώματα) θα στεγαστεί στο κτίριο αυτό. Έτσι θα επιτευχθεί σημαντική οικονομία από την απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων αλλά και από την μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών.

Τέλος, η λειτουργία του κτιρίου θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ