2012-09-21 13:10:04
Φωτογραφία για Μουσουλμάνος δάσκαλος καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από Χρυσαυγίτες
Τέλος δεν έχουν οι επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους βρέθηκαν μουσουλμάνοι και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ξάνθη και την Κρήτη. Όπως καταγγέλλει ο Μιλιατζίμ Τζεμαλή, μουσουλμάνος δάσκαλος και μέλος της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό» το βράδυ της Τρίτης ξυλοκοπήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ο ίδιος μαζί με άλλα άτομα πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για προγραμματισμένη εκδήλωση, με αφορμή πρόσφατα επεισόδια από ομάδες ακροδεξιών στη Θράκη.

Σε δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρει: «Μου επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, με γρονθοκόπησαν και με έριξαν κάτω», ενώ τόνισε «η βία στην περιοχή έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, πρόσφατα προπηλάκισαν και γυναίκες μουσουλμάνες».

Η αστυνομία έχει συλλάβει ήδη ένα άτομο, το οποίο δικάζεται σήμερα, Παρασκευή, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα.

Επεισόδια ξέσπασαν και στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητήριου που γινόταν στην Αλικαρνασσό. Ξεκίνησε πετροπόλεμος μεταξύ Χρυσαυγιτών και όσων συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν και τα ΜΑΤ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ