2012-09-21 13:06:03
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : Ο ΠΗΧΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ...
Το τέλος της σεζόν 2011-12 βρήκε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας, γεγονός που σήμανε και την ανύψωση του πήχη των ερυθρόλευκων προσδοκιών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο "superbasket.gr" στη Μedia Day των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης για τις ευθύνες που φέρνει η ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και για τις προκλήσεις της σεζόν 2012-13.

Η ανανέωση της συνεργασίας σου με τον Ολυμπιακό δεν εξελίχθηκε σε σήριαλ «Πρόθεσή μου ήταν να παραμείνω στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ανανέωση έγινε πολύ γρήγορα, καθώς το ίδιο επιθυμούσαν και οι διοικούντες της ομάδας και τους ευχαριστώ. Θέλω να δίνω το 100% στο γήπεδο, για να αποδείξω πως άξιζα να ανανεώσω την συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό».

Στην αρχή της περσινής σεζόν δεν είχες μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά στη συνέχεια βρήκες τον ρόλο σου στην ομάδα. Ποιες είναι οι προσωπικές σου προσδοκίες για τη νέα χρονιά;


«Είμαι 22 χρονών κι επιδιώκω, όπως και κάθε παίκτης, να βελτιώνομαι συνεχώς. Εχω πει πολλές φορές πως η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για εμένα, ειδικά στο ξεκίνημά της. Λόγω κάποιων τραυματισμών και συγκυριών μπήκα στο rotation της ομάδας, με εμπιστεύθηκε ο κόουτς Ιβκοβιτς και αυτό ήταν κάτι σημαντικό. Φέτος ξεκινάμε από μηδενική βάση για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος προπονητής».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα σεζόν;

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και κυνηγάει όλους τους τίτλους. Από εκεί και πέρα σε κάθε παιχνίδι θα παρουσιάζεται έτοιμος για να παίρνει τη νίκη και αυτό είναι το σημαντικότερο. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Προχωράμε, όπως και την περσινή σεζόν, βήμα-βήμα και αυτό είναι κάτι το θετικό. Ο Ολυμπιακός πέρσι κοίταζε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλοι μας κερδίσαμε πολλά από αυτό. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια τακτική και φέτος».

Τι αλλαγές παρατηρείς φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά;

«Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή, απλά φέτος το κίνητρο που έχουμε είναι διαφορετικό. Ολοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Ο πήχης έχει ανέβει περισσότερο και αυτό οφείλεται στην περσινή μας πορεία. Δεν νομίζω πως υπάρχει πίεση. Αντιθέτως υπάρχει θέληση για νίκη, γιατί είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Ο προπονητής έχει πει πως δεν θα αλλάξει πολλά στοιχεία. Ούτως ή άλλως ο τρόπος παιχνιδιού του ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως θα βάλει τις δικές του πινελιές για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η περσινή ομάδα».

Η περσινή σας πορεία σήμανε και την επιστροφή του κόσμου στο ΣΕΦ…

«Καταφέραμε και φέραμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Με τις εμφανίσεις σου και τα αποτελέσματά σου κερδίζεις τον κόσμο. Καταφέραμε πάρα πολλά πέρσι και για αυτό φέτος θέλουμε ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι λίγο πιο ανεκτικός. Χρειαζόμαστε, όμως, την στήριξή του σε κάθε παιχνίδι και θέλουμε να είναι δίπλα μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ