2012-09-20 10:25:59
Φωτογραφία για Σήμερα η σύσκεψη των τριών στο Μαξίμου
Νέο γύρο συνομιλιών θα έχουν στη 1 το μεσημέρι οι κ.κ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης σχετικά με το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ενώ στενεύουν τα περιθώρια για συμφωνία με την τρόικα.

Χθες στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι είναι σε εκκρεμότητα η εξεύρεση 2 δισ. ευρώ, ενώ όπως έγινε γνωστό η τρόικα επιμένει σε πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Στο μεταξύ ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι «η ΝΔ φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση. Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα “Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ” έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισ. από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισ. ευρώ, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο»


Υπευθυνότητα ζήτησε από την πλευρά της η ΝΔ, με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν και την κάθε τους λέξη».

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναχωρεί για τη Ρώμη προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Μ. Μόντι, αλλά και τους κ. Κένι και Ραχόι πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας και της Ισπανίας αντίστοιχα.

Όπως έχει γίνει γνωστό θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με διάγγελμα που θα κάνει είτε την Κυριακή το βράδυ, εάν υπάρξει και νέα σύσκεψη κορυφής, είτε το πρωί της Δευτέρας.
24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ