2012-09-20 10:21:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Να βρεθούν οι ένοχοι ζητά η χήρα του άτυχου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά
Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άτυχου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά ο οποίος έπεσε νεκρός μετά τους πυροβολισμούς των ληστών στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου, το μεσημέρι του Σαββάτου, 30 Απριλίου 2011, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Χθες κατέθεσε η χήρα του θύματος, Ελένη Μαντά η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: «Έχω εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη. Ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, έσπευσε να βοηθήσει και δυστυχώς σήμερα λείπει από την οικογένειά του, από εμένα και τα παιδιά του. Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι και να τους αποδοθεί ό,τι τους αξίζει».

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο νεαροί, αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας με λεία 3.000 ευρώ.


Εξάλλου εκτός από την χήρα, χθες κατέθεσαν και εννέα υπάλληλοι και πολίτες που βρίσκοντο εκείνη την ημέρα στο σούπερ μάρκετ, η πλειοψηφία των οποίων αναγνώρισε κατηγορηματικά τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ για τον άλλο διατήρησαν επιφυλάξεις.

Η ταμίας του σούπερ μάρκετ Φωτεινή Ραυτοπούλου, τόνισε στην κατάθεσή της πως ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν ο άνθρωπος που πλησίασε στο ταμείο, της ζήτησε τα χρήματα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον πυροσβέστη και αυτό, όπως είπε, καθώς είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Το ίδιο υποστήριξε και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, στα Ζαρουχλέικα, που κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει το προηγούμενο βράδυ οι δύο νεαροί αλλοδαποί. Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ, ο οποίος δήλωσε πως είδε τους δύο άτομα, αμέσως μετά τη ληστεία, να τρέχουν και να επιβιβάζονται σε μηχανάκι που το είχαν σταθμεύσει πίσω από την Ελευθερίου Βενιζέλου και να φεύγουν.

Από την πλευρά τους και οι δύο φερόμενοι ως δράστες αρνούνται τα πάντα, μέσω του συνηγόρου τους Ιωάννη Αποστολόπουλου. Μάλιστα η υπεράσπιση τονίζει πως στην υπόθεση υπάρχουν αρκετά κενά.

patrastimes.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ