2012-09-19 18:23:47
Φωτογραφία για ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος και επανέλαβε ότι το Κίνημα είναι κατά των οριζόντιων μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Συνεχίζοντας, η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα, έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».

Σχετικά με τη δήλωση της κας Γεννηματά, η ΝΔ σχολίασε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν και την κάθε τους λέξη».

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε στον «ΒΗΜΑ 99,5» ότι «επιβάλλεται να είναι το τελευταίο πακέτο των μέτρων [...] Για λόγους αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικούς, διότι δεν υπάρχει από πουθενά αλλού να κόψεις», ενώ ανέφερε ότι «είναι λογικό» να υπάρχουν αποκλίσεις από την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων.

Πάντως μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ αναζητούν Στουρνάρας-τρόικα για να κλείσει το πακέτο, αφού ήδη από τις 5 το απόγευμα έχει ξεκινήσει η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν περί τα 25 στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του κλιμακίου των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των περικοπών, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση μέτρων 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέχρι την Κυριακή το αργότερο.

Μεσολαβεί το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεχομένως, η σύσκεψη να επαναληφθεί την Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του άρθρου στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα μέτρα θα συνοδευτεί από διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ο κ. Σαμαράς θα κάνει λόγο για «αναγκαιότητα» των μέτρων.

Στον κατάλογο των μέτρων εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται:

*Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη

*Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων από 600 η 700 ευρώ

*Πλήρης κατάργηση 13ης - 14ης σύνταξης

*Πλήρης κατάργηση 13ου -14ου μισθού στο Δημόσιο

*Μείωση συντάξεων ΟΓΑ

*Περικοπή ΕΚΑΣ

*Περικοπές ειδικών μισθολογίων (μέση μείωση 12%)

*Αύξηση ετών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη

*Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

*Νέου τύπου εφεδρεία

*Μείωση αναπηρικών επιδομάτων

*Περικοπή σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων

*Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών

*Μαχαίρι στα εποχικά/ειδικά επιδόματα ανεργίας (αφορά τουριστικά επαγγέλματα, οικοδόμους κ.λπ.)

*Μείωση επιδομάτων νεφροπαθών

*Αυστηρότερα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα

*Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων

*Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων

*Αύξηση εισφοράς για ασφάλιση υγείας των αγροτών (ΟΓΑ)

*Περιορισμός των φοροαπαλλαγών (εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια)

 

με πληροφορίες από τον ΔΟΛ
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ