2012-09-19 17:06:04
Φωτογραφία για Απόψε το ντέρμπι Τσέλσι - Γιουβέντους
Το δεύτερο πιάτο της πρεμιέρας για τη φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται σήμερα με την πραγματοποίηση των υπόλοιπων 8 από τις 16 αναμετρήσεις. Στα πλαίσια του ε’ ομίλου γίνεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, που θα....μπορούσαμε κάλλιστα να το δούμε και σε πολύ μεταγενέστερες φάσεις της διοργάνωσης, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει το πολύ δύσκολο έργο υπεράσπισης του περσινού τίτλου, τον οποίο κατέκτησε με ιδιαίτερα ηρωικό τρόπο. Οι «μπλε» έχουν ξεκινήσει με πολύ θετικό τρόπο στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, όντας μόνοι πρώτοι και αήττητοι μετά το πέρας των 4 πρώτων αγωνιστικών με 10 βαθμούς (3 νίκες και μία ισοπαλία). Ξεκίνησαν με το 0-2 επί της Γουίγκαν, συνέχισαν με το 4-2 επί της Ρέντινγκ στο πρόωρο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, κέρδισαν τη Νιουκάστλ με 2-0 εντός έδρας για τη 2η αγωνιστική και το περασμένο Σάββατο «κόλλησαν στο μηδέν» στο «Λόφτους Ρόουντ» κόντρα στην ΚΠΡ.


Έχουν, όμως, απολέσει μέχρι στιγμής δύο τίτλους, καθώς στις 12 Αυγούστου ηττήθηκαν με 2-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι για το «Κομιούνιτι Σιλντ», ενώ στις 31 Αυγούστου έχασαν και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με το «βαρύ» 4-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης (σόου του Ρανταμέλ Φαλκάο στο ματς του Μονακό, με τρία γκολ του Κολομβιανού στο πρώτο ημίχρονο).

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα έχει κανονικά στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι τόσο τον Τζον Τέρι (έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά παράλληλα εξέτισε και την ποινή από την περσινή σεζόν), όσο και τους Άσλεϊ Κόουλ και Τζον Όμπι Μίκελ. Παράλληλα, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Ισπανός Χουάν Μάτα, που ξεκουράστηκε κόντρα στην ΚΠΡ.

Η Τσέλσι μετρά μία κατάκτηση του τροπαίου (την περσινή), ενώ σε σύνολο 114 αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 58 νίκες, 33 ισοπαλίες και 23 ήττες. Να αναφερθεί, τέλος, ότι έχει δεχθεί συνολικά 97 γκολ στη διοργάνωση από τη «φάση των ομίλων» και μετά.

Η πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Cech – Cole, Terry, Cahill, Ivanovic – Lampard, Mikel, Ramires – Mata, Hazard, Torres.

trelokouneli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ