2012-09-19 16:58:23
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr" και αναλύει την ήττα του Ολυμπιακού από τη Σάλκε. Η τακτική του Ζαρντίμ, η ανάλυση των παικτών και οι αλήθειες για τον σχεδιασμό... έξω από τα δόντια!

Αναλυτικά:

• Εβδομάδες ατελείωτες τα λέμε. Μέχρι και στήλη έβγαλα προ καιρού για το ματς με τη Σάλκε με τίτλο «Μακάρι να πέσω έξω»… Δεν έπεσα έξω όμως. Ο Ολυμπιακός σε όλη του την προετοιμασία, στα φιλικά, αλλά και στα ματς του πρωταθλήματος ήταν πρόβλημα.

• Να ξεκινήσω όμως απ’ τη Σάλκε. Ήταν καλύτερη ομάδα, τι να λέμε. Άξιζε τη νίκη. Όλοι οι παίκτες της στεγνοί, ενώ του Ολυμπιακού κρεμάγανε, όλοι οι παίκτες της πειθαρχημένοι, γρήγοροι, ντερέκια, με καλό πλάνο, με τακτική στο γήπεδο. Δεν έχουν τους φαντεζί παίκτες, αλλά έχουν καλή τεχνική, μεγάλη αντοχή, και ομαδικότητα. Είναι πολύ καλά προπονημένοι, αυτός ο Ολλανδός προπονητής είναι πολύ καλός, την ξέρει τη δουλειά, δεν είναι μυρωδιάς • Σου έβαλε 2 γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη, έβαλε και άλλο ένα γκολ που κακώς ακυρώθηκε, έχασε και πέναλτι, είχε και ευκαιρίες.


• Είδα από κοντά έναν καταπληκτικό Κυριάκο Παπαδόπουλο. Το καλοκαίρι στο EURO είχα πει στη στήλη ότι είναι από τους καλύτερους σέντερ μπακ στην Ευρώπη! Τώρα που τον είδα από κοντά μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Εκπληκτική η εξέλιξή του. Είναι μεγάλη μονάδα για τη Σάλκε. Ήταν φανταστικός. Μακράν καλύτερος από τους σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Και έχει φτιάξει και την τεχνική του κατάρτιση, έκανε κάτι μπαλιές. Στο δε ψηλό παιχνίδι τους κατάπινε. Εδώ ο άνθρωπος πήδηξε με το κεφάλι και κέρδισε τη μπάλα από τον Μέγερι που πήδηξε με τα χέρια! Και σου έβαλε τέτοιο γκολ! Τραγικό • Στον Ολυμπιακό υπήρχε που υπήρχε πρόβλημα, ήρθε να κάνει και αψυχολόγητα πράγματα σε αυτό το ματς ο προπονητής του. Όλο τον καιρό έβαζε τον Κάρολ, στα φιλικά έβαζε τον Κάρολ, στο πρωτάθλημα έβαζε τον Κάρολ, και σου βάζει ξαφνικά τον Μέγερι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, μήπως είναι… Κύπελλο Ελλάδας; Πειράματα κάνεις στο Τσάμπιονς Λιγκ; Καταρχήν ήταν άδικο για τον Κάρολ, ήταν σαν να τον τιμώρησε για τα Γιάννενα. Μα ο Σιόβας έφταιγε περισσότερο στο γκολ, όχι ο Κάρολ. Ο Κάρολ του φώναξε «διώξε». Και σε έσωσε στο τέλος στα Γιάννενα, μην το ξεχνάμε. Ο Κάρολ σε έσωσε.

• Επίσης, πας να βάζεις για πρώτη φορά μαζί Μέγερι-Μανωλά-Κοντρέρας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ; Έχεις τρελαθεί; Για τον Κοντρέρας έχω πει από το καλοκαίρι ότι είναι αργός και στις μονομαχίες δεν τα καταφέρνει πια γιατί μεγάλωσε. Ο Μανωλάς ενώ έχει προσόντα, συνεχίζει να κάνει παιχνίδι γειτονιάς... Τακτική δεν έχει μάθει ακόμα, δούλεψέ τον ατομικά. Μένε μαζί του μετά το τέλος της προπόνησης και δούλεψέ τον.

• Γενικώς καμία συνεννόηση και συνεργασία τα σέντερ μπακ μας φέτος. Η άμυνα μπάζει σε κάθε ματς. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα. Μας έχουν γυρίσει χρόνια πίσω. Είχαμε βρει την ησυχία μας με τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ. Χτυπάει ο Αβραάμ, ξέρουν ότι θα έχουν μία απώλεια, αφήνουν και τον Μέλμπεργκ να φύγει. Όλο το καλοκαίρι φώναζα «πηγαίντε πάρτε πίσω τον Μέλμπεργκ». «Η καλύτερη μεταγραφή που μπορείτε να κάνετε, θα είναι να πάρετε πίσω τον Μέλμπεργκ».

• Μασάντο δεν υπήρχε πάλι. Κακώς βγήκε ο Αμπντούν, τον Μασάντο έπρεπε να βγάλει. Φουστέρ ανύπαρκτος. Μανιάτης λίγα πράγματα. Μοντέστο γέρος. Πέρναγαν ανενόχλητοι οι της Σάλκε.

• Απορώ τι κάνανε στην προετοιμασία που τους έτρεχε σε ταξίδια ταλαιπωρίας στη χώρα του, απορώ που διάβαζα ότι κάνει δυνατές προπονήσεις. Εγώ είδα έναν Ολυμπιακό να μην μπορεί να κοντράρει τη Σάλκε στα τρεξίματα. Έτσι όπως έβλεπα τις δύο ομάδες, άλλα 2 ημίχρονα μπορούσε να βγάλει η Σάλκε απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

• Όλο το καλοκαίρι έλεγα στη στήλη ότι δεν μου αρέσει καθόλου η διάταξη των παικτών στα στημένα, ότι είναι σαν παιδική χαρά στα στημένα και ότι απορώ αν δουλεύουν στις στημένες φάσεις. Το ματς λοιπόν με τη Σάλκε είναι για σεμινάριο προς αποφυγήν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της άμυνας στις στημένες φάσεις.

• Για τον Ιμπαγάσα τι να πω. Δεν τον ξεκίνησε, ο λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ήταν κουρασμένος. Όμως ο Ιμπαγάσα έχω ξαναπεί ότι τους καθαρίζει όλους στα χαφ αυτούς που έχει ο Ολυμπιακός, τι Μασάντο και τι Γκρέκο, κακώς δεν τον ξεκούρασε στα Γιάννενα και τον άφησε σε όλο το παιχνίδι μέσα.

• Για τον Μήτρογλου ξεκάθαρα είπα στη στήλη πριν το ματς ότι εγώ θα ξεκινούσα με Τζιμπούρ και Μήτρογλου μαζί. Όχι να τον ρίξει μέσα αλλαγή όταν χάνει, τον κάνεις τον παίκτη να μπαίνει απογοητευμένος.

• Είναι σκάουτινγκ αυτό που γίνεται; Ο Ολυμπιακός ήταν μια χαρά πέρσι, τι ήθελε, έναν χάφαρο 6άρι ήθελε και αφού πουλήθηκε ο Μιραλάς, έναν εξτρέμαρο. Χάλασε η ομάδα και πήγαν και μαζέψανε δέκα χαφ μεσαίου βεληνεκούς. Χαλάσαμε την άμυνα, δεν φτιάξαμε τα χαφ και μείναμε και χωρίς εξτρέμ.

• Από τον προπονητή όμως δεν βλέπω πλάνο, δεν βλέπω σχέδιο, δεν βλέπω τακτική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Άλλαξε μία πετυχημένη συνταγή, χάλασε τη φιλοσοφία που είχε μάθει να παίζει η ομάδα με το πρέσινγκ, αλλά δεν έφερε κάποια συγκεκριμένη τακτική, κάτι να δούμε ρε παιδί μου να το κάνει σωστά και αυτοματοποιημένα.

• Έχουν και οι παίκτες ευθύνη πάντως, με ρωτάει ο Σινάνογλου λόγου χάρη για τον Τοροσίδη. Δεν είναι εικόνα αυτή που δείχνει ο Τοροσίδης. Ανεπίτρεπτο για την κλάση του, έχει να παίξει σπουδαία ματς 1 χρόνο. Έχει κάνει και καραφλίτσα, σαν γριά ήταν με τη Σάλκε. Τι ζωή κάνει; Βάρυνε.

• Ας μου πει κάποιος πού έχω άδικο σε όσα λέω. Μακάρι να έλεγαν την αλήθεια μέσα στην ομάδα το καλοκαίρι, θα είχαν αποφευχθεί πολλά. Τώρα θα πας να παίξεις στην Άρσεναλ. Με αυτά τα σέντερ μπακ θα πας και με αυτούς τους κόφτες; Η Άρσεναλ έχει έρθει σε φόρμα, πολυβόλο θα είναι, πώς θα την μαζέψεις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ