2012-09-19 10:17:03
Φωτογραφία για Θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου για τα ΑΕΙ θέτουν οι πρυτάνεις
Θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου για τα Πανεπιστήμια θέτουν εκ νέου οι πρυτάνεις. Συγκεκριμένα σε συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, έθεσε ως κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ερευνήθηκε το θέμα της αντισυνταγματικότητας που εγείρεται σε ότι αφορά στον νόμο για τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν λύθηκαν με τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, τασσόμενοι υπέρ της απόφασης που ανακοινώθηκε στην τελευταία Σύνοδο στο Λαύριο για προσφυγή εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το «τοπίο» , όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα στα Πανεπιστήμια της χώρας δεν περιλαμβάνει καμία προκήρυξη η εκλογών για τα νέα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Κρήτης που προκήρυξε τις εκλογές για τις 17 Οκτωβρίου. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα πανεπιστήμια η απάντηση που δίνουν είναι ότι δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου.


Το υπουργείο Παιδείας, έχει ανακοινώσει σε όλους τους τόνους ότι οι πρυτάνεις πρέπει να προκηρύξουν τις εκλογές ενώ οι υπουργικές αποφάσεις θα σταλούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έως το τέλος της εβδομάδας προτίθεται να στείλει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις .

thassospress.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ