2012-09-19 02:07:03
Φωτογραφία για Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Ράιχενμπαχ
Μετά από αίτημα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Μηλιός.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης και η υπεύθυνη του γραφείου της Task Force στην Αθήνα κα Ζωρζέτα Λάλη.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κρίση λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττει ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού. Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Ράινχεμπαχ να συμπεριλάβει στην έκθεσή του ειδικό κεφάλαιο που θα αφορά στις κοινωνικές επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η εφαρμογή του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης, αλλά οδήγησε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λήψης νέων μέτρων, πλήττοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η υλοποίηση άμεσων μέτρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, αποτελεί ζήτημα επείγουσας προτεραιότητας για να ανακοπεί η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να έχει σταθερές επαφές με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Στη συνάντηση έγινε ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των πάγιων διατυπωμένων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένη την άποψή του για την αποτυχία του υλοποιούμενου προγράμματος στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό πεδίο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ