2012-09-19 00:42:58
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΤΣ : ΘΑ ΠΑΛΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Μαχητής του Ολυμπιακού δηλώνει ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος υπόσχεται μέσω του "sport-fm.gr" πως και φέτος θα… παλεύει για την ερυθρόλευκη φανέλα!

Ο Σκοπιανός φόργουορντ εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο Λιμάνι και για άλλα χρόνια, ωστόσο τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να στεφθεί με επιτυχία η φετινή σεζόν-πρόκληση που ξεκινά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ψηλά τον πήχη με την περσινή –εξαιρετική- χρονιά, ωστόσο είναι από τις ομάδες που στόχος της είναι να πρωταγωνιστεί, όπως λέει ο Πέρο Άντιτς: «Οι μεγάλες ομάδες πάντα έχουν υψηλούς στόχους. Και φέτος θα διεκδικήσουμε όλα τα τρόπαια. Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για την πρόκληση που έχει μπροστά της. Φυσικά μεγάλη πρόκληση είναι η Ευρωλίγκα, γιατί είναι η καλύτερη διοργάνωση. Αλλά και φέτος θα πάμε βήμα βήμα».

Όσο δύσκολο είναι να ανέβεις στην κορυφή, άλλο τόσο είναι να παραμείνεις σε αυτή: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Αλλά η ομάδα αυτή θα πάει να υπερασπιστεί τους τίτλους της. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να υποσχεθούμε το repeat, κανείς δεν μπορεί, αλλά υποσχόμαστε πως θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος», αλλά η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως οι ερυθρόλευκοι εκκινούν από τη θέση του φαβορί και όχι του αουτσάιντερ:


«Όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης και αυτό μας γεμίζει με πολλές ευθύνες. Να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν πήραμε την Ευρωλίγκα τυχαία. Δουλέψαμε σκληρά όλο το χρόνο και δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος».

Ένα από τα σημαντικά ατού του φετινού Ολυμπιακού είναι η διατήρηση του ρόστερ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όμως έχει κάνει μία μεγάλη αλλαγή στον πάγκο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, να αντικαθιστά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είναι ένας προπονητής με φιλοδοξίες και ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ. Την περσινή σεζόν παίξαμε εννιά φορές κόντρα στον Πανιώνιο και είδαμε τι έργο είχε κάνει εκεί. Είναι καλό να δουλεύεις μαζί του. Είναι ειδικός σε αυτό που κάνει αλλά και γι’ εκείνον η φετινή χρονιά θα είναι μία μεγάλη πρόκληση».

Το δείγμα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μικρό, με τον Σκοπιανό φόργουορντ να έχει διαπιστώσει κάποιες ομοιότητες του «Ντούντα»: «Υπάρχουν κάποιες μικρές ομοιότητες, αλλά και ο νέος κόουτς έχει βάλει τα δικά του στοιχεία. Όμως, δεν θα ήθελα να συγκρίνω τους δύο προπονητές, γιατί ο Ίβκοβιτς είναι ο Ίβκοβιτς και ο Μπαρτζώκας είναι κάτι άλλο. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο είναι πολύ καλοί προπονητές».

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να μην χάσει παίκτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αντιθέτως έκανε δύο πολύ καλές προσθήκες, των Περπέρογλου και Μαυροειδή: «Από την εποχή που ήμουν στην ΑΕΚ, ο Περπέρογλου ήταν από τα καλύτερα “3άρια” και εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Μεγάλος σουτέρ, τον οποίο θαυμάζω. Ο Μαυροειδής είναι “μαχητής” μέσα στη ρακέτα, δίνοντας πολύ ενέργεια, κυρίως στη διεκδίκηση των ριμπάουντ. Αναμφίβολα και οι δύο θα βοηθήσουν στη χημεία της ομάδας».

Όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν… παίζουν μόνοι τους, καθώς υπάρχει και ο «αιώνιος» Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός ξεκινά ένα καινούριο κεφάλαιο. Είναι μία νέα ομάδα που προσπαθεί να κάνει μία νέα εκκίνηση. Αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες και έχει έναν προπονητή έμπειρο. Θα πρέπει να δουλέψουν στη χημεία της ομάδας, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε οι ίδιοι και έχουμε πλεονέκτημα. Σίγουρα θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα και φέτος».

Ο Σκοπιανός φόργουορντ απολαμβάνει απόλυτα το να παίζει με την ερυθρόλευκη φανέλα και αυτό θα εξακολουθεί να κάνει και φέτος: «Το ίδιο πνεύμα του “μαχητή” στο γήπεδο θα δει ο κόσμος από μένα και φέτος. Για πέντε ή για 10 λεπτά, για όσο θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο θα… παλεύω για τον Ολυμπιακό και μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό μου», δήλωσε, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως θα ήθελε να παρατείνει την παρουσία του στην ομάδα του Λιμανιού:

«Ασφαλώς θα ήθελα να επεκτείνω τη συνεργασία μου, αλλά είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Να τελειώσουμε πετυχημένα τη χρονιά -όπως πέρυσι- και τότε εύκολα θα το ανανεώσω».

Τέλος, ο Άντιτς περιμένει τον κόσμο να δώσει τη δική του ώθηση σε εκείνον και τους συμπαίκτες του, όπως έκανε και την περσινή χρονιά: «Να έρθουν να μας υποστηρίξουν και φέτος, όπως είχαν κάνει με τη Σιένα, τον Παναθηναϊκό. Η βοήθεια που προσφέρουν οι οπαδοί, μόνο όταν αγωνίζεσαι το καταλαβαίνεις και αυτό το θέλουμε και φέτος. Είναι οι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα και το ξέρουμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ