2012-09-19 00:35:05
Φωτογραφία για Στις 8 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει και πάλι το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Για πρώτη φορά μετά από 19 μήνες, στις 8 Οκτωβρίου θα συγκληθεί και πάλι το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε... ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες του υπουργείου, είπε ότι στόχος είναι μια εθνική και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική που θα συμβάλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι Ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από επιστήμονες, διπλωμάτες και ακαδημαϊκούς, θα αρχίσει τις εργασίες της προκειμένου να ετοιμάσει την πρότασή της για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα και με τη νέα διεθνή οικονομική και εξωτερική συγκυρία.

Η Επιτροπή, αναμένεται να παραδώσει την πρότασή της αρχές του 2013.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με κόμματα, Βουλή, διπλωμάτες και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα έχουν ο πρωθυπουργός και το Κοινοβούλιο. Τέλος, ενημέρωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Εντμάν Παναρίτι.
eklogika.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ