2012-09-18 12:10:59
Φωτογραφία για ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ : ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω Ο ΚΟΣΜΟΣ
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν σκάουτερ της ομάδας, Γιώργος Αμανατίδης, φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και μίλησε για την αποψινή "μάχη" των ερυθρόλευκων κόντρα στην Σάλκε στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Αμανατίδης, τόνισε ότι το αποψινό ματς θα αποτελέσει κλειδί για την υπόθεση-πρόκριση, καθώς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να ξεκινήσει ιδανικά την διοργάνωση, μια νίκη που την θέλουν διακαώς, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμος.

Όσον αφορά στον φετινό Ολυμπιακό επεσήμανε ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα που δουλεύει για να καλυτερεύει μέρα με τη μέρα, ενώ εντόπισε τις αδυναμίες των ερυθρόλευκων στο κέντρο της άμυνας, εκεί που δέσποζαν μέχρι πέρυσι Αβραάμ και Μέλμπεργκ.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το αν παίζει ρόλο το «φτιάξιμο» από την εξέδρα: «Είναι απίστευτη ψυχολογική τόνωση, υπάρχει πίεση, άγχος κι ο κόσμος είναι αυτός που θα σε σπρώξει σε δύσκολες στιγμές. Όταν ο παίκτης αισθάνεται τον κόσμο δίπλα του παίζει καλύτερα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού το κάνει πολύ καλά. Αυτό είναι το Α και το Ω για να έχεις καλή ψυχολογία».


Για την παράδοση με τις γερμανικές ομάδες: «Πραγματικά ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει απίστευτη παράδοση με τις γερμανικές ομάδες. Είναι εκπληκτικά καλός, πολύ αποτελεσματικός, παίρνει αυτό που θέλει και συνδυάζει ουσία με θέαμα. Έχει να αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα, όμως κι εμείς γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, έχουμε καλές μονάδες, μεγάλη ποιότητα, δένουμε ως σύνολο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τον παράγοντα έδρα.

Όλα αυτά τα χρόνια το έχουμε κάνει καλά. Όποτε κερδίσαμε τα ματς στην έδρα μας, όλα πήγαιναν καλά. Αν εξαιρέσουμε το περσινό που όλοι είδαμε πως μείναμε έξω.

Σίγουρα ένα γρήγορο γκολ στο 10λεπτο σου δίνει ώθηση. Αλλά μετά έχει άλλα 80' που θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος».

Για τα μειονεκτήματα των Γερμανών, αλλά και του Ολυμπιακού: «Αν προσπαθήσουμε να βρούμε μειονεκτήματα θα βρούμε αρκετά. Το ίδιο και για την δική μας ομάδα. Και η δική μας αμυντική γραμμή έχει προβλήματα. Δεν έχει παιχνίδια Champions League στα πόδια της.

Κάθε μέρα γινόμαστε, καλύτεροι, ψάχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας, από μονάδες να γίνουμε ομάδα. Αυτό είναι το θέμα. Στην παρούσα θα πρέπει να εκμηδενίσουμε τα λάθη μας. Το χρειαζόμαστε το αποψινό ματς, είναι πολύ σημαντικό, να ξεκινήσουμε καλά και να περάσουμε. Να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα και την σχετική απειρία των Γερμανών».

Για τον Ζαρντίμ: «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και καλά κάνει. Περιμένει πράγματα και ξέρει την φιλοσοφία της ομάδας. Ξέρει κι ο Ζαρντίμ για την πίεση που ασκείται. Αλλά πρέπει να ξεκινήσει δυνατά κι αυτός! Να κάνει τη νίκη. Είναι σοβαρός, φιλικός, καλή πάστα ανθρώπου, κάνει καλή δουλειά, έχει καλά στοιχεία τα `χει δείξει και στην Πορτογαλία, πιστεύω ότι θα κάνει καλή ομάδα και γιατί όχι να μείνει για χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι σεβόμαστε τιμάμε έχουμε ψηλά έναν άνθρωπο που λένε Βαλβέρδε. Αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Και μέσα του, ήθελε να μείνει. Πρέπει να ζήσουμε, να προχωρήσουμε, να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, την διοίκηση.

Οι βάσεις έχουν μπει από τον Βαλβέρδε. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που χτίστηκε και να συνεχίσουμε όπως αρμόζει. Βέβαια άλλαξε πολύ το υλικό. Ο Ζαρντίμ παντρεύει τα στοιχεία Βαλβέρδε με τα δικά του. Προσπαθεί να κάνει μια καινούρια ομάδα. Ο Αβραάμ είναι πολύ μεγάλη απώλεια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίζουν με τον Αβραάμ στο πλευρό τους, όπως έγινε με τον Μέλμπεργκ.

Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, ο κόσμος θα πρέπει να δείξει υπομονή, παίζουμε με μια ομάδα, κίνδυνος-θάνατος. Μπορεί να σε χτυπήσει από το πουθενά. Στο τέλος πιστεύω ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε μετά το 90λεπτο».

Για τους Νέους: «Φτάσαμε σε σημείο να μιλάμε για τις Ακαδημίες που αναγκαστικά οδηγηθήκαμε εκεί, λόγω χρημάτων. Σ' αυτή τη φάση ο Ελληνας ποδοσφαιριστής θα βγει νικητής. Έχει ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει. Να εκμεταλλευτεί την συγκυρία.

Να δουλέψει για να μην έρθει ο μέτριος ξένος να του πάρει τη θέση. Ταλέντο υπάρχει. Τα χαλάμε στην δουλειά, στην μεθοδικότητα. Όταν ο κύκλος γύρω από τα παιδιά, γονείς, συγγενείς, τους πιέζουν να παίξουν μπάλα και να βγάλουν τα εκατομμύρια εκεί χάνεται ο έλεγχος κι οδηγούνται σε άλλα μονοπάτια που μόνο αυτό που θέλουν δεν τους βγαίνει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ