2012-09-17 20:28:03
Φωτογραφία για Νεοϋορκέζοι αστυνόμοι περιπολούν το Facebook
Tο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης άναψε το πράσινο φως, ώστε οι αστυνομικοί να περιπολούν το Facebook και το Twitter με τη χρήση... ψευδωνύμων.

O διοικητής, Raymond Kelly, εξέδωσε πρόσφατα υπηρεσιακό σημείωμα το οποίο επιτρέπει σε αστυνομικούς που συμμετέχουν σε μία έρευνα, να μπορούν να συνδέονται με κάποιο ψευδώνυμο, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αστυνομικό τμήμα.

Μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να είναι σύμμαχος της αστυνομίας για την εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, αλλά υπάρχουν χρήστες που διαφωνούν με την πλαστοπροσωπία, ένας εξ αυτών είναι ο Christopher Dunn, αναπληρωτής διευθυντής της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πιστεύει ότι το προνόμιο αυτό μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε κατάχρηση.

«Η ηλεκτρονική μυστική παρακολούθηση λειτουργεί καλά», δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Αλλά ανησυχούμε για την ευκολία με την οποία η αστυνομία μπορεί να να χρησιμοποιήσει την πλαστοπροσωπία στο διαδίκτυο για την παρακολούθηση ιδιωτικών επικοινωνιών».

Το Facebook πάντως φαίνεται ότι δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς η πολιτική του κοινωνικού δικτύου επιτρέπει μόνο στους «πραγματικούς» χρήστες να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο και δεν εγκρίνει την πλαστοπροσωπία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις εντοπισμού υπόπτων, τα κοινωνικά δίκτυα και οι αστυνομικές αρχές συνεργάζονται στενά.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ