2012-09-17 18:03:05
Φωτογραφία για Έκοψαν χωρίς λόγο επιδότηση από κτηνοτρόφο και πεινάει η οικογένειά του!
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οργανισμός πληρωμών και ελέγχων κοινοτικών ενισχύσεων προσανατολισμού και εγγυήσεων, έκοψε εδώ και ενάμιση χρόνο, ουσιαστικά χωρίς λόγο, την επιδότηση, που δικαιούνταν, στον κτηνοτρόφο Θανάση Βρακά, από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, με αποτέλεσμα να πεινάει η οικογένειά του.

Ακόμη δεν μπορεί να ταΐσει τα ζώα του, τα οποία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα ψοφήσουν. Και πρόκειται για τη σπάνια φυλή. Ποια ήταν η αιτία του δράματος, που ζει; Πήγε ελεγκτής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και, σύμφωνα με την εκδοχή του οργανισμού, "ταυτοποίησε πολύ λιγότερα των δηλωθέντων ζώα". 

Ο κ Βρακάς ισχυρίζεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπόρεσε να μαζέψει όλες τις αγελάδες, διότι είναι ελεύθερης βοσκής, σχεδόν ημιάγριες, το καλοκαίρι, που διενεργήθηκε ο έλεγχος δεν σταβλίζονται εύκολα και η μορφολογία της περιοχής είναι ιδιαίτερη. Πάντως επιμένει ότι ο ελεγκτής είδε πάνω από 35 ζώα και όχι μόνο δύο αγελάδες και ένα δαμάλι, όπως έγραψε στην έκθεσή του. 


Το περίεργο είναι ότι έγινε και δεύτερη καταμέτρηση, μετά από διαμαρτυρία του κτηνοτρόφου, από συναρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας, στην οποία βρέθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ζώων, αλλά το θέμα δεν προχωρά για την αποκατάσταση του κ. Βρακά. Ο αγελαδοτρόφος δικαιώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη, που βάσει των επίσημων στοιχείων, που του προσκομίστηκαν, η μονάδα του κ. Βρακά δεν παρουσιάζει έλλειμμα σε ζώα. Ο κτηνοτρόφος παλεύει 18 περίπου μήνες να βρει το δίκιο του, αλλά τίποτα. Έτσι αναγκάστηκε να στείλει επιστολή και μέχρι τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
katoci.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ