2012-09-17 17:58:38
Φωτογραφία για Ο γρίφος του Ηρακλή
Η τοποθέτηση του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι αυτή που συναντά πλήθος ενστάσεων και προβλημάτων. Η ανώνυμη εταιρεία που είχε την ονομασία ΠΑΕ Ηρακλής και τον ανάλογο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ενώ η ομάδα ΑΕΠ Ηρακλής 1908 που αγωνιζόταν την προηγούμενη σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ II (Γ' Κατηγορία) αποτελεί ερωτηματικό αν μπορεί να λογίζεται ως Ηρακλής, δεδομένου ότι πρόκειται για την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, η οποία μετονομάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η μετονομασία έγινε όταν οι παράγοντες του ερασιτέχνη Ηρακλή εξαγόρασαν το ΑΦΜ της ΑΕ Ποντίων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2011 ο Ηρακλής δεν είχε υποβάλει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αδειοδότησή του. Συγχρόνως αποβλήθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα με απόφαση των αρμόδιων οργάνων της ΕΠΟ, λόγω πλαστογραφίας
. Όσον αφορά τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, η αποβολή τους από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έγινε με αφορμή τα στημένα και ήταν απόρροια του γεγονότος ότι οι Αχιλλέας Mπέος και Μάκης Ψωμιάδης εξακολουθούσαν να έχουν στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των δύο ΠΑΕ, παρότι εμφάνιζαν άλλα πρόσωπα (στον Βόλο είδαμε και τον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Καρρά) ως μεγαλομετόχους. Σήμερα η μετοχική σύνθεση των δύο ΠΑΕ έχει αλλάξει. Στην Καβάλα μεγαλομέτοχος είναι πλέον ο Γιώργος Τσοκτουρίδης και στον Ολυμπιακό Βόλου ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Κύμα διαμαρτυριών 

Η προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η τοποθέτηση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας να εμφανιστεί ως αποκατάσταση προηγούμενης αδικίας είναι άκρως υποκριτική. Αρκετές ΠΑΕ της Β' και της Γ' κατηγορίας που το καλοκαίρι του 2011 εξοστρακίστηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα είχαν κάνει παραβάσεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ήταν τόσο βαριές όσο του Ηρακλή. Αυτές όμως οι ομάδες  δεν έτυχαν δεύτερης ευκαιρίας από την Πολιτεία, την ΕΠΟ αλλά και τη διοίκησή της Φούτμπολ Λιγκ. Και δικαίως διαμαρτύρονται. Στις ΠΑΕ αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων ο Ιωνικός, η Κόρινθος, ο Εθνικός, τα Τρίκαλα, η Αναγέννηση Καρδίτσας κ.λπ. Ένα από τα βασικά ζητούμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι η ισονομία, η οποία όμως δεν διασφαλίζεται ούτε εμπεδώνεται με αποφάσεις που αντιμετωπίζουν τις ομάδες με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Αναγέννηση Καρδίτσας, η Λάρισα, η Παναχαϊκή είναι οι ομάδες που έχουν ξεσηκωθεί από την απόφαση που αφορά σε Καβάλα, Βόλο και Ηρακλή. Παράλληλα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πρώην ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ηρακλής κινούνται νομικά κατά της απόφασης για ένταξή του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, αφού η ΠΑΕ τους οφείλει ακόμη χρήματα.

(Ομάδα - ΝΕΑ)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ