2012-09-17 11:41:51
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ
Σήμερα το απόγευμα

Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι αλλαγές στη φορολογία και οι αποκρατικοποιήσεις θα εξετασθούν σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ.) σε νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει στις 2 το μεσημέρι συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

Η τρόικα έχει συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ενώ σε εκκρεμότητα μένουν ακόμη μέτρα 4 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η αποχώρηση 40.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο μέσω προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά και οι περικοπές στα υπόλοιπα των δώρων στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις.

Ακόμη, θα εξετασθούν στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων συγκεντρώνει για τα δηλωθέντα εισοδήματα 2011 από τα οποία προκύπτει ότι το 20% των φορολογουμένων δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ και το 32% εισοδήματα χαμηλότερα των 8.000 ευρώ. Τα εν λόγω στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο σκέλος της φορολογίας.


Αισιόδοξος για την οικονομία και τις σχέσεις με τους εταίρους ο Γ.Στουρνάρας

Η Ελλάδα «έχει στρίψει τη γωνία» υποστήριξε σε δηλώσεις του στον βρετανικό Guardian ο Γ.Στουρνάρας μετά το τελευταίο Eurogroup στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή.

«Υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ της χώρας και των εταίρων της», διαπίστωσε ο Γ.Στουρνάρας, αν και σημειώνει πως «υπάρχει ακόμη απόσταση να καλυφθεί».

«Πρέπει να ξεκαθάρισουμε τα πάντα μέσα στις επόμενες εβδομάδες ώστε να μπορούν να μπουν όλα στο τραπέζι στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Δεν θα μπορεί να υπάρξει συμφωνία εάν δεν ξεκαθαριστούν τα πάντα», επανέλαβε.

Όσον αφορά ειδικότερα τις σχέσεις με το Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι υπάρχει «καλύτερη χημεία στις ελληνογερμανικές σχέσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ