2012-09-16 10:59:15
Φωτογραφία για Καρέ-καρέ το ντου της ΕΛ.ΑΣ στα Ψαχνά Ευβοίας στο μεγαλύτερο hi-tech εργαστήριο ναρκωτικών της Ευρώπης
Φωτορεπορτάζ από το «ντου» των διωκτικών αρχών στο μεγαλύτερο hi-tech εργαστήριο ναρκωτικών της Ευρώπης παρουσιάζει σήμερα η «Espresso της Κυριακής». Στο ρεπορτάζ που παρουσιάζει η εφημερίδα αποτυπώνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στο ακίνητο των Ψαχνών στην Εύβοια, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες από τις οργανωμένες εγκαταστάσεις των μεγαλεμπόρων της υδροπονικής κάνναβης.

Είναι απόλυτο σκοτάδι, όταν οι αστυνομικοί περικυκλώνουν το συγκρότημα των ενοικιαζόμενων δωματίων στα Πολίτικα των Ψαχνών Ευβοίας. Με προσεκτικά βήματα μπαίνουν στην αυλή, ενώ με απόλυτη ησυχία κινούνται προς το οίκημα. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι έτοιμοι για όλα. Πριν από λίγη ώρα συνέλαβαν τους δύο ιδιοκτήτες του εργαστήριου και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα πιστόλι, που ήταν... έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Αφού εξετάζουν τους χώρους και είναι σίγουροι ότι στα δωμάτια του κτιρίου δεν υπάρχουν άλλοι συνεργοί των συλληφθέντων, κατευθύνονται προς τις δύο εισόδους του κτιρίου. Η μία από αυτές οδηγεί στο υπόγειο, ενώ η άλλη στο διαμέρισμα του ισογείου.


ΤΟ «ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ

Ενας από τους αστυνομικούς ανοίγει τη σιδερένια θύρα και αρχίζει σιγά-σιγά να κατεβαίνει τα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο. Προς στιγμήν ο έμπειρος αστυνομικός τα χάνει. Οπου και αν στρέψει το βλέμμα του αντικρίζει αμέτρητα δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από δέκα εκατοστά έως δύο μέτρα!

Ομως το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι τα μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το εργαστήριο. Λαμπτήρες διαφόρων διαστάσεων, συστήματα ψύξης, θέρμανσης, ακόμη και υγρασίας του χώρου, ενώ δεκάδες μικρές θερμοκοιτίδες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί τα «νεογνά»» δενδρύλλια βρίσκονται σε ειδικά ράφια.

Οι δύο «επιστήμονες» στην παρασκευή «skunk», όπως είναι η πιο διαδεδομένη ονομασία της υδροπονικής κάνναβης, υπολόγιζαν να βάλουν στις τσέπες τους περισσότερα από 3.000.000 ευρώ όταν θα έριχναν το προϊόν τους στην αγορά, και είχαν προνοήσει για τα πάντα.

Είχαν προχωρήσει σε εργασίες στον κεντρικό πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα φορτία που χρειάζονταν ώστε το εργαστήριό τους να υποστηρίζεται από όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Μάλιστα, για παν ενδεχόμενο είχαν τοποθετήσει και μια βιομηχανική γεννήτρια ρεύματος σε ένα κοντέινερ που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Ταυτόχρονα με το «σκανάρισμα» του υπογείου, άλλοι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν τους χώρους του ισόγειου διαμερίσματος.

Η εικόνα δεν είχε καμία διαφορά από αυτήν που βλέπουν οι συνάδελφοί τους έναν όροφο πιο κάτω, με μόνη εξαίρεση ότι στα δωμάτια του πάνω πατώματος οι αστυνομικοί εκτός από τα σύγχρονα μηχανήματα βρίσκουν διαφόρων ειδών λιπάσματα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη των δενδρυλλίων, ποσότητες κοκαΐνης, περισσότερα από 2.100 χάπια ecstasy, ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και εκατοντάδες φυσίγγια των 9mm.

Πηγή: Espresso
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ