2012-09-16 10:58:05
Φωτογραφία για ΣΑΚΕΤΙ : ΕΔΕΙΞΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ρομέο Σακέτι, παλιά δόξα του ιταλικού μπάσκετ και νυν προπονητής της Ντινάμο Σάσαρι, ακτινογραφεί για λογαριασμό του "gazzetta.gr" τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά Σαν παίκτης ήταν βασικό στέλεχος της ιστορικής Τσιάοκρεμ Βαρέζε ή Ντιβαρέζε στη διάρκεια της επταετίας 1984-1991, με τη φανέλα της οποίας αντιμετώπισε τον πάλαι ποτέ "αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ, Άρη του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ σε εθνικό επίπεδο, ήταν μέλος της ομάδας των "ατζούρι", που κατέκτησε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο το 1980 στη Μόσχα, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1983 στη Ναντ και το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό του 1985 στη Δυτική Γερμανία.

Ο λόγος για τον Ρομέο Σακέτι, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στον πάγκο της Μπάνκο ντι Σαρντίνια Σάσσαρι και ο οποίος έκανε μία πρώτη αγωνιστική "ακτινογραφία" των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο 59χρονος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό πέρυσι τέτοια εποχή στο διεθνές τουρνουά του Κάλιαρι, όταν η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς τότε, είχε νικήσει με 62-61, ενώ πριν από λίγες μέρες τέθηκε αντιμέτωπος με την εφετινή ομάδα των ερυθρόλευκων σε ένα φιλικό παιχνίδι, που δεν τελείωσε ποτέ (η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγούνταν με 106-87) επειδή ο Τζόϊ Ντόρσεϊ έσπασε το ταμπλό μετά από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα...


«Κανείς δεν περίμενε να πάρει το ευρωπαϊκό!»

«Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και θυμηθούμε την ομάδα του Ολυμπιακού που είχε αγωνιστεί στο περυσινό τουρνουά και αναλογιστούμε ότι με δύο προσθήκες κατέκτησε την Ευρωλίγκα, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο ελληνικός σύλλογος πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι δεν τα κατάφερε με την αξία του!

Η τεράστια εμπειρία του προπονητή και η ικανότητα να παίρνει το 100% από καλούς ρολίστες, το ταλέντο και η ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών και η σπάνια "χημεία" που "βρήκε" ο Ολυμπιακός με την αλλαγή των ξένων του και το ερχομό του Λο και του Ντόρσεϊ, ήταν τα "μυστικά" αυτή της μεγάλης ανατροπής, που απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο συναρπαστικός είναι ο αθλητισμός!», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός της ιταλικής ομάδας, πριν προσχωρήσει στην αγωνιστική ανάλυση της εικόνας που παρουσιάζουν, φέτος, οι ερυθρόλευκοι...

«Πιο δύσκολα τα πράγματα φέτος!»

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια που τον είδαμε στο Κάλιαρι, παραπέμπει σε μία ομάδα απολύτως συνειδητοποιημένη για το τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και αρχές στο παιχνίδι, διακριτούς ρόλους και εντυπωσιακά έτοιμη για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε.

Η άποψη που έχω σχηματίσει δεν βασίζεται μόνο σε αυτά που είδα στο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι, γιατί εμείς δεν ανήκουμε στο επίπεδο της Ευρωλίγκα, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο έπαιξε στο χθεσινό ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου είχε για σχεδόν για 40 λεπτά το προβάδισμα και ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν δείγματα πραγματικά μεγάλης ομάδας και πολύ θετική εντύπωση μου έκανε ο coach Μπαρτζώκας, τον οποίο όλοι γνωρίσαμε πριν από τρία χρόνια με την εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία που έκανε το Μαρούσι.

Θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει αρκετά για τις ικανότητές του με τον Δημήτρη τον Τσαλδάρη - που παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και φοβερό παιδί - ο οποίος έπαιξε σε μας πριν από δύο χρόνια. Βέβαια, ακόμη είναι αρχή και κανείς δεν ξέρει πως θα είναι η ίδια ομάδα σε έξι μήνες! Αν θα χτυπηθεί από τραυματισμούς και αν νέος προπονητής θα μπορέσει να "χωρέσει" στα παπούτσια του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ειδικότερα σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει ως φαβορί και όλες οι ομάδες θα έχουν μεγάλο κίνητρο εναντίον, στοχεύοντας στην αποκαθήλωσή του... Προσωπικά, πιστεύω ότι αν καταφέρει να ξαναφτάσει στο φάϊναλ-φορ, θα είναι άκρως επιτυχημένος!», υπερθεμάτισε ο Ρομέο Σακέτι που έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη...

«Δεν παίζεται ο Σπανούλης!»

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος combo-guard στην Ευρώπη και αυτό γιατί έχει βελτιώσει τρομερά το μακρινό του σουτ και πλέον δεν έχει αδυναμίες. Παίζει απίστευτα το pick'n'roll, είναι εξαιρετικός πασέρ, έχει πολλές επιλογές στο παιχνίδι και το κυριότερο είναι πολύ δυνατός πνευματικά!

Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ολυμπιακού και νομίζω ότι πλέον έχει ωριμάσει αρκετά και εμπνέει απόλυτα τους συμπαίκτες του.», σχολίασε ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός μπασκετμπολίστας, ο οποίος δεν συμφωνεί με την ευρύτερη πεποίθηση που επικρατεί στην Ιταλία ότι η Αρμάνι Μιλάνο θα πάρει τα φέτος τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας από την Μοντεπάσκι Σιένα...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποχώρηση του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αλλά αρκετών σημαντικών παικτών από την ομάδα, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον σύλλογο της Τοσκάνης, ωστόσο, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η Αρμάνι ξεκινάει ως φαβορί.

Η Σιένα έχει κάνει καλές επιλογές, ενώ ο μέχρι πρότινος βοηθός του Πιανιτζιάνι, θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα με την ίδια φιλοσοφία. Το Μιλάνο χρειάζεται να πάρει περισσότερα από τους Φώτση και Μπουρούση, που πέρυσι χρειάστηκαν τουλάχιστον μισή σεζόν για να προσαρμοστούν, για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού μπάσκετ», κατέληξε ο προπονητής της Μπάνκο ντι Σαρντίνια Σάσσαρι, η οποία φέτος θα αγωνιστεί και στο Eurocup.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ