2012-09-12 10:34:02
Φωτογραφία για Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Πειραιά προτείνει ο Γ. Μίχας
από το Γραφείο Τύπου

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο Πειραιά προκειμένου να ενισχύσει μαθητές απόρων οικογενειών και πολύ χαμηλών εισοδημάτων ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχας οι συνθήκες κρίσης που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία έχουν μετατρέψει για πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να τα φέρουν εις πέρας σε είδος πολυτελείας δαπάνες για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι τα φροντιστηριακά μαθήματα ή οι αγορές σχολικών ειδών και εξωσχολικών βιβλίων.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή και να μην δημιουργηθούν μεγάλες ανισότητες μεταξύ των μαθητών ο κ. Μίχας πρότεινε στην διοίκηση του Δήμου Πειραιά :

• Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί Κοινωνικό Φροντιστήριο. Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα αναλαμβάνουν την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών άπορων κατά κύριο λόγο οικογενειών που οι γονείς τους δεν μπορούν να στείλουν σε κάποιο ιδιωτικό φροντιστήριο. Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών θα μπορούσαν να τεθούν από την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου.


• Να καταγράψει ο δήμος με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ποια από τα παιδιά στα σχολεία του Πειραιά λόγω οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απαραίτητα (όπως τετράδια, απαραίτητα εξωσχολικά βιβλία, γραφική ύλη κλπ) και να τους τα προμηθεύσει.

• Με την ίδια διαδικασία να καταγράψει ο Δήμος ποια παιδιά λόγω οικονομικών δυσχερειών των οικογενειών υποσιτίζονται και χρήζουν υποστήριξης

«Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Πειραιά και θα ήθελα να ευχηθώ να είναι μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά για όλα τα παιδιά. Ξέρουμε βέβαια ότι τα προβλήματα στην Παιδεία είναι πολλά, ξέρουμε ότι συνδέονται και επηρεάζονται από τη βαθιά κρίση που πλήττει τη χώρα μας, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή ως χώρα από το να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε κόστος την εκπαιδευτική διαδικασία. Γιατί αν τα ελλείμματα της οικονομίας υπονομεύουν το παρόν μας, τα ελλείμματα στο χώρο της Παιδείας υποθηκεύουν το μέλλον μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ