2012-09-11 22:31:05
Φωτογραφία για Από ανάκριση πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας
Από ανάκριση πέρασε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν σχετικά με υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται... στενός του φίλος και αφορά στο δίκτυο ξενοδοχείων πολυτελείας Relais and Chateaux.

Πρόκειται για την υπόθεση του Ρεζί Μπουλό, φίλο του ντε Βιλπέν, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος του Relais and Chateaux ως το 2006 και κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 1,6 εκατομμύρια ευρώ, υποχρεώνοντας τους προμηθευτές να φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους.

Οι ερευνητές της υπόθεσης φέρονται να άκουσαν τον Βιλπέν να υπερηφανεύεται στον Μπουλό σε μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική τους συνομιλία ότι άσκησε πιέσεις στη νέα διοίκηση του Relais and Chateaux το 2010 να συγκαλύψει την υπόθεση. Η φερόμενη μεσολάβησή του για λογαριασμό του Μπουλό προκάλεσε υποψίες ότι ο ντε Βιλπέν μπορεί να επωφελήθηκε με κάποιον τρόπο από την πιθανολογούμενη υπεξαίρεση.

Ο ντε Βιλπέν πάντως αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση. Ανάλογη και η κατάθεση του Μπουλό, ο οποίος επίσης έχει δηλώσει ότι ο Βιλπέν δεν επωφελήθηκε από υπεξαιρέσεις ούτε με τη μορφή της καταβολής μετρητών ούτε με δωρεάν διαμονή σε κάποιο από τα ξενοδοχεία.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ