2012-09-11 01:14:03
Φωτογραφία για Από το πρατήριο βενζίνης προέρχεται η διαρροή των καυσίμων στη Λάρνακα
Επαληθεύθηκαν, δυστυχώς, οι φόβοι των αρμοδίων ότι η διαρροή καυσίμων την περασμένη εβδομάδα στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα, οφειλόταν σε δεξαμενή πρατηρίου πετρελαιοειδών. Ανακαλύφθηκε... τυχαία κατά την εκτέλεση των εργασιών τοποθέτησης των σωλήνων του Κεντρικού Αποχετευτικού συστήματος της Λάρνακας.

Μετά από συντονισμένες και έγκαιρες προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης και την καταλυτική παρέμβαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κατέστη δυνατό ο Δήμος να αναλάβει την διεξαγωγή έρευνας για την στεγανοποίηση των υπογείων δεξαμενών του πρατηρίου.

Ανέθεσαν σε εμπειρογνώμονα την εργασία και σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που έχουν ανεπίσημα μεν αλλά έγκυρα είναι ότι υπάρχει διαρροή στη μια από τις δεξαμενές καθώς επίσης διαρροή στις διασωληνώσεις που οδηγούν στις αντλίες.

Ο Δήμος Λάρνακας επειδή θεωρεί ύψιστης σημασίας το θέμα της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των δημοτών της πόλης, παρ' όλο που τα επίσημα αποτελέσματα θα τα πάρει σε δυο ημέρες περίπου προχωρεί με όλα τα μέτρα νομικά ή άλλα που έχει στη διάθεση του για την συμμόρφωση και του πρατηριούχου και της εταιρείας όσον αφορά την αποκατάσταση της διαρροής αλλά και γενικότερα την αποκατάσταση της μόλυνσης υπεδάφους
. Για αυτό και θα εμπλέξουν και την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Κύπρου, υπό τον καθηγητή κ. Κωσταρέλλο τον οποίο έχει καλέσει ο Δήμος και τους βοηθά εις το να αξιολογήσουν την μόλυνση στο υπέδαφος.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΣΑΣΤΕ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΣΑΣΤΕ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ