2012-09-09 22:03:13
Φωτογραφία για ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ,,,!!!
Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια Κουβέλης: Τα μέτρα πρέπει να είναι δίκαιαΧωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Η συζήτηση για τα μέτρα δεν έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει νέα συνάντηση την Τετάρτη. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι δίκαια και να ενταχθούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης.

Η Ευρώπη και η τρόικα θα πρέπει να καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο. Συζητήσαμε για τα μέτρα, δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση. Θα έχουμε νέα συνάντηση την Τετάρτη»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «Δεν έχουμε κλείσει γιατι η τρόικα δεν έχει αποδεχθεί το σύνολο των προτάσεων του οικονομικού επιτελείου»


«Δεν μπορούν να θιγούν τα αναπηρικά επιδόματα, δεν μπορούν να γίνουν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Υπάρχουν κάποια απαράβατα όρια αντοχής», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι εξαιρετικές και ότι δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο, πλήρης συμφωνία μεταξύ ελληνικής πλευράς και τρόικας για το πακέτο των δημοσιονομικών παρεμβάσεων δεν επήλθε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό παρότι οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν τις «αναμενόμενες ενστάσεις». Για «καλή συνάντηση» μίλησε και ο Πολ Τόμσεν μετά το πέρας του μήτινγκ. «Δουλεύουμε μέρα - νύχτα» πρόσθεσε ο Κλάους Μαζούχ.

Η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα διήρκεσε 2,5 ολόκληρες ώρες. Οπως δήλωσε, αμέσως μετά, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για κάποια μέτρα που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν και θέλουν να τα εξειδικεύσουμε».

Ερωτηθείς δε, «εάν στην περίπτωση εξειδίκευσης υπάρχει ενδεχόμενο να απορριφθούν από την τρόικα», απάντησε «ναι», προσθέτοντας, πάντως, ότι «το πακέτο πρέπει να «κλειδώσει» το συντομότερο δυνατόν».

Η τρόικα δεν δέχεται να εγγραφούν στο πακέτο των μέτρων έσοδα από φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ότι «πρέπει πρώτα να αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μέσα από σταδιακή αύξηση των εσόδων».

Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, άρχισε στις 4 το απόγευμα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσήλθε σε αυτήν με φακέλους, στους οποίους υπήρχαν μέτρα άνω των 17 δισ. ευρώ, προκειμένου, μετά από τις ενστάσεις και αντιρρήσεις της τρόικας, να προκύψει «καθαρό» αποτέλεσμα 11,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ