2012-09-09 13:36:58
Φωτογραφία για ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ : ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Για τον φετινό Ολυμπιακό και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μίλησε στον «Γαύρο» ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τους Ιμπαγάσα και Μασάντο, λέγοντας ότι είναι παίκτες με ποιότητα στο παιχνίδι τους.

Επίσης, μίλησε και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θρύλου, τον Ντρίσα Ντιακιτέ, ενώ επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου οι ερυθρόλευκοι να κάνουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και πως μπορούν να το πετύχουν φέτος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός μετράει δυο νίκες. Με Βέροια και Λεβαδειακό αντίστοιχα. Στην πρεμιέρα του και την πρωτεύουσα της Ημαθίας, η ομάδα παρουσίασε κάποια αγωνιστικά κενά. Στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς στο Καραϊσκάκη οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάντα τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα και κρύβουν δυσκολίες
. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι αντιμετώπισε την πολύ καλή Βέροια η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις. Εδειξε κάποιες αδυναμίες αγωνιστικά η ομάδα, αλλά μην ξεχνάτε τον ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Επαιξε και αυτό ρόλο στην όχι και τόσο καλή εικόνα του Ολυμπιακού. Η ομάδα όμως πήρε την ουσία και τους τρεις βαθμούς. Γιατί σ’ αυτά τα παιχνίδια αυτό πρέπει να κρατάς. Την ουσία. Στο δεύτερο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν πάρα πολύ καλός και σε άμυνα και σε επίθεση. Θα μπορούσε εύκολα να βάλει κι άλλα γκολ. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, αλλά χρειάζεται πίστωση χρόνου ακόμα. Ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ, δεν του λείπει κάτι. Σιγά σιγά η ομάδα θα «δένει» και θα φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής.

Ε: Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ντρίσα Ντιακιτέ από τη Νις. Ο παίκτης αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ. Θεωρείται ότι σ’ αυτή τη θέση έδειξε αδυναμία η ομάδα στα φιλικά προετοιμασίας;

Α: Ναι, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στα αμυντικά χαφ. Μετά τις αποχωρήσεις του Μακούν και του Ορμπάιθ, έπρεπε να αποκτηθεί ένας παίκτης εκεί. Ο Ντιακιτέ φαίνεται πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης που θα δώσει λύσεις και είναι μαχητής. Μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Φαίνεται «σκληρός» παίκτης και δυνατός. Είδα κάποια βίντεό του και είναι ο παίκτης που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Επίσης, δεν είναι καθόλου εύκολη λεία για τους αντίπαλους επιθετικούς. Θα φτύσουν αίμα για να τον αποφύγουν. Βγαίνει πρώτος στην μπάλα, μαρκάρει και συνεισφέρει και στο επιθετικό κομμάτι. Δυνατός στον αέρα και αρκετά γρήγορος. Είναι μια πολύ καλή προσθήκη ο Ντιακιτέ.

Ε: Πείτε μου δυο λόγια για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Φαίνεται ότι ακόμα κάνει κάποιες «αλχημείες», όπως, για παράδειγμα, να βάζει τον Πάουλο Μασάντο αριστερό εξτρέμ, ενώ κανονικά δεν είναι η θέση του εκεί Α: Εχει δείξει κάποια καλά στοιχεία ο Ζαρντίμ. Είναι καλός προπονητής. Δεν είναι τυχαίος. Ακόμα είναι στο ξεκίνημα της σεζόν. Πρέπει να τον κρίνουμε σε βάθος χρόνου και όχι από τώρα. Για τον Μασάντο που μου είπες ότι τον χρησιμοποιεί ως αριστερό εξτρέμ ο Πορτογάλος, το κάνει γιατί θέλει να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα και αυτόν και τον Ιμπαγάσα. Καθώς, κατά τη γνώμη μου, είναι δύο ίδιοι παίκτες. Είναι ποιοτικοί και τεχνίτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν είναι ο αντι-Μιραλάς που ψάχνει ο Πορτογάλος, αλλά από ανάγκη παίζει στα άκρα της επίθεσης. Επειδή τον είδα και από κοντά την πρώτη αγωνιστική με τη Βέροια, καθώς ήμουν στο γήπεδο, τα πήγε περίφημα στον ρόλο που του έδωσε ο Ζαρντίμ.

Ε: Ποιο είναι το νέο στοιχείο που διακρίνετε στο παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού μετά την έλευση του Ζαρντίμ, σε σχέση με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε;

Α: Η ομάδα έχει ακριβώς τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού όπως και πέρυσι και πρόπερσι με τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Αυτό είναι καλό που κάνει ο Ζαρντίμ. Δηλαδή, που προσπαθεί να κρατήσει την ίδια φιλοσοφία στην ομάδα. Οπως σας είπα και πριν, θέλει πίστωση χρόνου ακόμα. Μην ξεχνάμε ότι ο Βαλβέρδε, όταν ήταν προπονητής της ομάδας, όποιον παίκτη ήθελε τον έπαιρνε. Ο Ζαρντίμ μπορείς να πεις ότι είναι λίγο άτυχος καθώς έπεσε σε κάποιες συγκυρίες. Τι εννοώ με αυτό; Οτι δηλαδή έφυγαν παίκτες που τα τελευταία δύο χρόνια έκαναν τη διαφορά. Οπως ο Μέλμπεργκ και ο Μιραλάς. Ομως, δεν παύει να έχει ένα τρομερό ρόστερ από πίσω του που καλείται να το διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί να βρει λύσεις με τους παίκτες που έχει και να «μπαλώσει» τα κενά -αν θέλετε- που έχει η ομάδα.

Ε: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, στην πρεμιέρα με τη Βέροια, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Φέτος, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, θα είναι η τελευταία του χρονιά. Αν από πλευράς υγείας είναι καλά, θα είναι φέτος ο ηγέτης της ομάδας;

Α: Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα. Εναν μεγάλο παίκτη που από μόνος του είναι ηγέτης. Φυσικά και φέτος είναι ο ηγέτης της ομάδας. Αλλά, ουαί και αλίμονο αν τα περιμένουμε όλα απ’ αυτόν, έτσι; Ο δρόμος είναι μακρύς για τον Ολυμπιακό. Εχει να δώσει αλλά 28 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, και σίγουρα 6 για το Champions League. Δεν μπορείς, λοιπόν, να περιμένεις τα πάντα από τον Ιμπαγάσα. Είναι και σε μια ηλικία που δεν του επιτρέπει το σώμα του να έχει τις αντοχές που είχε πριν από 5-6 χρόνια. Ο Ζαρντίμ έχει παίκτες που θα ξεκουράζουν τον Αργεντινό, όπως ο Φουστέρ και ο Μασάντο.

Ε: Ο Ολυμπιακός, όπως και πέρυσι, καλείται να αντιμετωπίσει μια αγγλική (Αρσεναλ), μια γερμανική (Σάλκε) και μια γαλλική ομάδα (Μονπελιέ) στους ομίλους του Champions League. Μπορεί φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω;

Α: Κανένας όμιλος δεν είναι εύκολος φυσικά. Είναι ένας αμφίρροπος όμιλος που όλες οι ομάδες μπορούν να προκριθούν. Είναι ένας πολύ ανοιχτός όμιλος. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω όπως είπες. Τα τελευταία χρόνια πάντα φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό και τρανό παράδειγμα είναι η περσινή του πορεία. Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League με τρόπο άδικο. Ολοι θυμούνται στο ματς της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ τι είχε γίνει. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει βρει τη χαμένη του ταυτότητα στην Ευρώπη και κάποια στιγμή θα κάνει την πορεία που ονειρεύονται όλοι. Είναι θέμα χρόνου.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ