2012-09-07 18:15:05
Φωτογραφία για Ύφεση 6,3% στην ελληνική οικονομία το 2ο τρίμηνο του 2012
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, λίγο πριν τα νέα μέτρα περικοπών, χτυπά νέο καμπανάκι, παρουσιάζοντας το απογοητευτικό ποσοστό της ύφεσης για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Κατά 6,3% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζουν οριακή διαφορά σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που η ΕΛΣΤΑΤ είχε δημοσιοποιήσει στις 13 Αυγούστου (6,2%). Η διαφορά αυτή οφείλεται στη χρησιμοποίηση στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η συνολική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 7,2% και οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου κατά 19,4%.

Μείωση της τάξεως του 39,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Παράλληλα, υποχώρησαν και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κατά 4,1%. Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2% και οι εξαγωγές υπηρεσιών κατά 6,5%.

Μείωση 12,3% παρουσίασαν και οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά, οι εισαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 13,6% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 7,3%.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ