2012-09-06 11:46:03
Φωτογραφία για Βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο εννέα Βρετανοί φυγάδες
Εννέα Βρετανοί ύποπτοι εγκληματίες φέρονται ότι βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο. Τα πρόσωπα αυτά είναι καταζητούμενα από τις διωκτικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για εγκλήματα που περιλαμβάνουν αδικήματα σε σχέση με ναρκωτικά, απάτη και σοβαρή σεξουαλική βία... Στην παρουσία του αρχηγού Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, το Τμήμα για την Πάταξη του Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (SOCA) και η Αστυνομία, εγκαινίασαν την επιχείρηση Ζυγός που στοχεύει στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Παρόμοια προγράμματα έχουν γίνει από την οργάνωση Crimestoppers και το SOCA. Η Επιχείρηση Captura, ξεκίνησε στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2006 και οδήγησε στη σύλληψη 49 από τους 65 καταζητούμενους εγκληματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα στη φυλακή. Η Επιχείρηση Ζυγός έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το κοινό στην Κύπρο είναι σε επιφυλακή για την πιθανή παρουσία στο νησί των εννέα προσώπων εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης. Πληροφορίες οι οποίες δίνονται ανώνυμα στην οργάνωση Crimestoppers (τηλεφωνική γραμμή: 8000 55 11) μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από την Αστυνομία Κύπρου.


O αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών τόσο σε εθνικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό όσο και διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι πάγιος στόχος και δέσμευση της Κυπριακής Αστυνομίας είναι η συνεργασία με άλλους φορείς έτσι ώστε να καταστήσουμε την Κύπρο πιο ασφαλή χώρα τόσο για τους κατοίκους της όσο και τους επισκέπτες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, οι Βρετανοί ανέφεραν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι εννιά καταζητούμενοι βρίσκονται στην Κύπρο τονίζοντας ότι δεν απετράπη η πιθανή ένταξή τους στο νησί γιατί δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Ο αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, είπε ότι εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί δικοινοτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή τεσσάρων αστυνομικών δύο αφυπηρετησάντων Ελληνοκύπριων αστυνομικών και δύο εν ενεργεία Τουρκοκυπρίων το οποίο επεξεργάζεται πληροφορίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ