2012-09-05 23:23:05
Φωτογραφία για Στη μάχη κατά των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι
Μαζικές κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλους τους κλάδους εργασίας, που θίγονται από τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές, γιατροί και ένστολοι απειλούν με απεργίες, επίσχεση εργασίας αλλά και πανελλαδικά συλλαλητήρια αν η κυβέρνηση εμμείνει στην πολιτική των περικοπών. Ήδη την Τετάρτη εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς παραβρέθηκαν στην πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές (κατά 25%) των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Αγωνιστικό κάλεσμα στις δύο κορυφαίες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, να αντιδράσουν έντονα στη νέα λαίλαπα, όπως αναφέρουν, των οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ- Τραμ), μετά την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα Σωματεία τους.


Τον συντονισμό των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων στον χώρο της υγείας, αποφάσισαν, κατά τη συνάντηση τους, τα προεδρεία της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 του μηνός, προχωρούν οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Τέλος, οι καθηγητές των δημόσιων γυμνασίων και λυκείων θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι συνάδελφοί τους στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία την επαύριον της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για την Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο θα πραγματοποιήσουν οι ένστολοι την Πέμπτη και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας "λευκής απεργίας".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ