2012-09-05 09:30:01
Φωτογραφία για Ο ΟΤΕ αποφασίζει σήμερα για την εργασιακή εφεδρεία 2.000 υπαλλήλων του
Τέλος στην εποχή που η εθελούσια έξοδος από τον ΟΤΕ συνοδευόταν από παχυλές αποζημιώσεις. Η διοίκηση του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι ξεκινούν σήμερα το πρωί διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση 2.000 ατόμων ως το 2015 μέσω εφεδρείας.

Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε εφαρμοστεί το 2005. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λάβουν κάποιο θεαματικό πριμ εξόδου από την υπηρεσία -όπως έγινε το 2005 με σκανδαλώδη ποσά αποζημίωσης- αλλά θα αποκτήσουν το δικαίωμα ένταξης σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Η διοίκηση του ΟΤΕ θα προτείνει την καταβολή ενός μέρους των μηνιαίων αποδοχών του εργαζόμενου (60%) και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΤΕ και του εργαζόμενου για τον χρόνο που απαιτείται ως τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας περιλαμβάνει και τους εργαζόμενους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2015 ώστε να πραγματοποιηθεί έξοδος περίπου 500 ως 600 εργαζομένων κάθε χρόνο.


Πηγές της διοίκησης του ΟΤΕ αναφέρουν ότι η πρόταση θα είναι δελεαστική ώστε να την αποδεχθούν οι εργαζόμενοι. Πρόθεση της διοίκησης είναι οι αποχωρήσεις που θα συμφωνηθούν να διεκπεραιωθούν μέσω θυγατρικής εταιρείας προκειμένου το κόστος να μην επιβαρύνει τη μητρική εταιρεία.

Οι συνδικαλιστές αμφισβητούν την απήχηση της προσφοράς του ΟΤΕ διότι, όπως αναφέρουν, η παρούσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας διασφαλίζει θεωρητικά τις θέσεις εργασίας μέχρι το 2014 την ώρα που επικρατεί μεγάλη ρευστότητα στα όρια συνταξιοδότησης.
iefimerida
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ