2012-09-04 07:46:39
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΕΤΡΕΟΥΣ Ξέμειναν από… στρατηγικό βάθος!
Λιάνα Μυστακίδου

Με άκρα μυστικότητα επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη το αφεντικό της  CIA,  ο Στρατηγός Πετρέους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις εκεί επαφές  και συζητήσεις, αν και θεωρείται βέβαιο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται το πρόβλημα της Συρίας. Είναι η δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο αρχηγός της CIA μέσα σε έξι μήνες, για αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την απόρριψη των αιτημάτων που έθεσε ο κ. Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς η Δύση δεν συναινεί στη δημιουργία  μιας ενδιάμεσης περιοχής για την ανακοπή του κύματος των προσφύγων.

Επίσης ο Γενικός Επιτελάρχης του ΝΑΤΟ Martin Dempsey απέρριψε το αίτημα για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη δημιουργία της ενδιάμεσης περιοχής στη Συρία.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί μόνη να σηκώσει το βάρος των 80.000 προσφύγων και ζήτησε τη βοήθεια των άλλων χωρών. 

Με την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε κατάφερε να χάσει την υποστήριξη της Δύσης και να θεωρείται όργανο των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Χρειάζεται πράγματι… μεγάλο στρατηγικό βάθος για να το επιτύχει κανείς!
 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ