2012-08-30 17:19:03
Φωτογραφία για ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: «Αριθμός για ραντεβού και πληροφορίες ΕΟΠYΥ»
από το Γραφείο Τύπου

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του ΕΟΠYΥ να δοθεί μετά από διαγωνισμό σε ιδιωτικές εταιρείες ο αριθμός τηλεφωνικών ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις και πληροφορίες, με αποτέλεσμα την χρέωση των ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠYΥ αποτελεί φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του και είναι υποχρέωση του να διαθέτει κέντρα παροχής πληροφοριών και ραντεβού και τηλεφωνικά, αλλά και στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠYΥ, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με συνεχείς περιστολές στις ασφαλιστικές παροχές, εξαναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους είτε λόγω της παύσης πίστωσης των φαρμακείων, είτε γιατί πλέον δεν καλύπτονται, είτε λόγω της αύξησης του ποσοστού εισφοράς σε βαριά ασθενείς.

Επιπλέον, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι απερίγραπτη, λόγω της έλλειψης οργάνωσης, υποδομής, αλλά και λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νεοσύστατου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.


Η νέα χρέωση των ασφαλισμένων για πληροφορίες και ραντεβού (που επισημαίνουμε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 10 € ή και παραπάνω το μήνα για περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών ή ασθενών με πολλαπλά προβλήματα υγείας) επιβαρύνει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με σοβαρές ασθένειες, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν καν τηλέφωνο, καθώς η χαμηλή τους σύνταξη δεν τους το επιτρέπει.

Μια δημοκρατική κοινωνία και ένα ευνομούμενο «Ευρωπαϊκό» κράτος «δεν πνίγει τα παιδιά του στον καιάδα και δεν σκοτώνει τα άλογα όταν γεράσουν». Η χώρα που γέννησε τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ισονομίας και της αδελφοσύνης επιβάλλεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της δωρεάν, υψηλού επιπέδου υγείας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της χρέωσης για ραντεβού στον ΕΟΠYΥ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο καπνιστής!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο καπνιστής!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ