2012-08-29 15:25:52
Φωτογραφία για Δυναμική κινητοποίηση δημάρχων και εργαζομένων στους δήμους...!!!
Πάνω από 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι, συμβασιούχοι, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας

προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές που έχουν γίνει στα οικονομικά της Aυτοδιοίκησης. Νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια των προσυγκεντρώσεων επικράτησε ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν δυνάμεις των ΜΑΤ διέκοψαν την πορεία των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση  επειδή συμμετείχαν σ’ αυτή 12 απορριμματοφόρα. Ακολούθησε ένταση και χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών, ενώ συνελήφθησαν και δύο οδηγοί.

Η κεντρική συγκέντρωση εργαζομένων και αιρετών

πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, δίπλα από το υπουργείο Εσωτερικών. Για λόγους ασφαλείας η είσοδος του υπουργείου παρέμεινε κλειστή για τρεις ώρες.  

Την πλήρη αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής στην επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαύθμωνος
. Ο Ν. Σαράντης κατήγγειλε την αθέτηση εκ μέρους της Κυβέρνησης των δεσμεύσεων για την απόδοση των προϋπολογισθέντων στους δήμους. Παράλληλα ζήτησε να διασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των  θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένων στους δήμους καθώς και στην εφαρμογή της εφεδρείας, ενώ ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τα δάνεια των δημοτικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων των δήμων και ζήτησε να πάρουν θέση οι αιρετοί. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και κατέληξαν στη Διεύθυνση της Τροχαίας στην Αγ. Κωνσταντίνου, όπου αντιπροσωπεία των δημάρχων και των εργαζομένων ζήτησαν και κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο οδηγοί.

Οι εργαζόμενοι δίνουν αύριο το πρωί και πάλι ραντεβού έξω από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Αύριο ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου το σύνολο των δημοτικών καταστημάτων της χώρας, μετά από απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των ΠΕΔ θα παραμείνουν κλειστά.  

Φ. Κουβέλης: Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρνητικός στο ενδεχόμενο να γίνουν νέες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά  ότι  δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές καθώς οι δήμοι υποκαθιστούν σε πολλές περιπτώσεις το απουσιάζον κοινωνικό κράτος
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ