2012-08-28 17:22:04
Φωτογραφία για Ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων για την διεκδίκηση:  μιας πραγματικής αυτοδιοίκησης, των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων, της εργασίας, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
από το Γραφείο Τύπου

«Κοινό Μέτωπο Δήμου εργαζομένων» ζήτησε ο κ. Δήμαρχος με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού του Δήμου Πατρέων, όπως και όλων των Δήμων της χώρας, οι οποίοι με το αντιδραστικό-χουντικό πλαίσιο του Καλλικράτη που οι ίδιοι αποδέχθηκαν, έχουν στηθεί ήδη από καιρό στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Δήμοι χρησιμοποιήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ως η αιχμή του δόρατος για το πέρασμα της αντιδραστικής αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της τρόικας, των μνημονίων και των συγκυβερνήσεων του μαύρου μετώπου.

Είναι γνωστό ότι η πάλαι ποτέ «Τοπική Αυτοδιοίκηση» , το «βάθρο της δημοκρατίας», δεν διαθέτει σήμερα πια κανένα από τα χαρακτηριστικά της.

Έχει μετατραπεί σε ένα αποκεντρωμένο κρατικό μηχανισμό, σε επιχειρηματία που μοιράζει με απ΄ ευθείας αναθέσεις πακέτα χρημάτων στους διάφορους εργολάβους, που συντηρεί τα διάφορα τρωκτικά και λαμόγια που ξεκοκαλίζουν το δημόσιο χρήμα και απομυζούν το αίμα των εργαζομένων, που απαξιώνει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της παίρνοντας όλες τις πρωτοβουλίες και δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το ξεπούλημα στους διάφορους εθνικούς εργολάβους, κάθε κερδοφόρας δραστηριότητας όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο, η Ύδρευση, ο Πολιτισμός, κάθε κοινωνικής δράσης.

Οι OTA με την τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζουν το ξεπούλημα, με προτεραιότητα τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα
. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος της Πάτρας που επέλεξε την κατασκευή εργοστασίου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. επιλογή που είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, μετακυλώντας το κόστος στους δημότες.

Οι ΟΤΑ με προεξάρχοντα και το Δήμο Πατρέων, χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις ως ο προθάλαμος για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και την εφαρμογής κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.

Η κατάσταση διαμορφώνεται ακόμα πιο δύσκολη, με τις περικοπές και την προ των πυλών οικονομική κατάρρευση, με την έλλειψη προσωπικού, με την επαναφορά της εφεδρείας που θα οδηγήσουν τους δήμους σε αδυναμία λειτουργίας, προς μεγάλη χαρά των εργολάβων.

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελλόμενες κινητοποιήσεις των Δημάρχων, το κλείσιμο των Δήμων την Πέμπτη 30-8-2012 μεταξύ αυτών και του Δήμου Πατρέων, η πρόσκληση του Δημάρχου για συγκρότηση κοινού Μετώπου Δήμου –Εργαζομένων δεν μπορεί να υποβιβάζεται σε απλή, λογιστική, παλαιοκομματική ¨διαχείρισή¨ του Δήμου και μάλιστα σε βάρος του μεροκάματου των εργαζομένων. Αποτελεί απλά, εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού μας, προσπάθεια διαμόρφωσης αγωνιστικού προφίλ για τις αυριανές ενδεχομένως υποψηφιότητές σας.

Δεν μπορεί κε Δήμαρχε η τοπική αυτοδιοίκηση να ναι αυτή που με την πολιτική σας υπερασπίζεστε και υπηρετείτε.

Δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι αυτή που επιτρέψατε και συμπράξατε ως «συμπράττων φορέας» να υπάρχουν απλήρωτοι επί τρίμηνο τώρα οι 500 συμβασιούχοι της αρπαχτικής ΜΚΟ που εσείς επιλέξατε κατ εντολήν άνωθεν.

Δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να ναι αυτή, που η εταιρεία Ανακύκλωσης λυμαίνεται επί χρόνια τώρα το Δήμο.

Δεν έχει καμιά σχέση η τοπική αυτοδιοίκηση που εμείς αντιλαμβανόμαστε με το μοντέλο διοίκησης και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης που εσείς με αποφάσεις σας στη πράξη υιοθετείτε, με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις σας για διαμόρφωση του υπηρεσιακού μηχανισμού και της διοικητικής ιεραρχίας, οδηγώντας υπαλλήλους μετά από τριάντα χρόνια ακόμα και σε πρόωρη παραίτηση.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η διαμόρφωση κοινής γραμμής, απαιτείται η διαμόρφωση ενός παλλαϊκού μετώπου απέναντι στην λεηλασία της κοινωνίας μας. Η βάση αυτού του μετώπου είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τα συμφέροντά τους. Το δικαίωμά τους στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια.

Αυτά τα συμφέροντα καθορίζουν και το είδος της τοπικής αυτοδιοίκησης που θέλουμε και παλεύουμε. Με αυτά τα συμφέροντα αντιπαλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης και των προστατών της.

Με αυτό το πλαίσιο, με αυτή τη γραμμή πλεύσης, απευθυνόμαστε πρώτα και κύρια σε όλους τους εργαζόμενους, στην κοινωνία της εργασίας και τις συλλογικότητές τους, απευθυνόμαστε σε όλο το λαό, για κοινή δράση, για ένα κοινό μέτωπο όπου τα συμφέροντα των εργαζομένων, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη θα αποτελούν την κινητήρια δύναμή μας, θα αποτελούν τη στέρεα βάση για ένα μέτωπο με νικηφόρα προοπτική για τους αγώνες του σήμερα και αύριο. Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής του μαύρου μετώπου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘ/ΤΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Π.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ