2012-08-27 23:57:03
Φωτογραφία για Βρήκε το κλεμμένο του σκάφος τρία χρόνια μετά!
Τελικά, ο κόσμος είναι… πολύ μικρός! Επί τρία ολόκληρα χρόνια, ένα ιστιοφόρο καταμαράν που είχε κλαπεί από τη Σάμο έκανε ταξίδια στο Αιγαίο με... άλλο όνομα, ώσπου έτυχε να το αναγνωρίσει στη Σύρο ένας παλιός του κυβερνήτης ο οποίος γνώριζε πως είχε κλαπεί!

Ο αλλοδαπός, που τώρα είναι κυβερνήτης ενός άλλου ιστιοφόρου, έτυχε να βρεθεί με το σκάφος του στη μαρίνα το Φοίνικα Σύρου. Κοντά του ήταν δεμένο το υπό σημαία Ελβετίας καταμαράν, που αναγνώρισε αμέσως παρ’ ότι έφερε διαφορετικό όνομα από αυτό που είχε όταν βρισκόταν εκείνος στο πηδάλιο! Έτυχε, μάλιστα, να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σκάφος –που τότε έφερε σημαία Ιταλίας- είχε κλαπεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 από τη μαρίνα του Πυθαγορείου στη Σάμο όπου ήταν ελλιμενισμένο!

Αμέσως ειδοποίησε την Λιμενική Αρχή Σύρου, άνδρες της οποίας ανέβηκαν στο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ένδεκα αλλοδαποί επιβάτες και έκαναν έλεγχο στα ναυτιλιακά έγγραφα. Ένας υπάλληλος της μαρίνας του Πυθαγορείου που είχε υπηρεσία τον Φεβρουάριο του 2009, όταν απέπλευσε από τη Σάμο το καταμαράν, πήγε στη Σύρο και αναγνώρισε στο πρόσωπο του σημερινού του κυβερνήτη αυτόν που είχε εμφανιστεί ως… ιδιοκτήτης του και το είχε πάρει! Ο κυβερνήτης συνελήφθη και το σκάφος κατασχέθηκε και φυλάσσεται από το Λιμεναρχείο Σύρου για να το παραλάβουν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του.

protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ